Muriqi'in düşüşünün sebebi belli oldu!

Fenerbahçe'nin Kosovalı yıldızı Vedat Muriqi, performansındaki düşüşle birlikte çeşitli soru işaretleri yaratmıştı. Muriqi'deki düşüşün sebebi belli oldu.

SPOR 14.02.2020, 16:05 14.02.2020, 16:05
Muriqi'in düşüşünün sebebi belli oldu!

Fenerbahçe'nin 25 yaşındaki Kosovalı yıldız forveti Vedat Muriqi, sezonun ilk yarısındaki performansıyla göz doldurmuştu, ancak birkaç maçtır düşüşteki performansıyla Fenerbahçeliler arasında soru işaretleri yaratmıştı.

Sosyal medya çok yordu

Muriqi'in performansındaki düşüşün sebebinin, sarı kart polemiklerinden dolayı olduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz 3 maçta sosyal medya ve kamuoyunda gündeme gelen iddialar ve kendisine yöneltilen ithamlar, Fenerbahçe'nin yıldızını oldukça üzdü. Sezonun ikinci yarısının ilk haftasında oynanan Gaziantep maçında ikinci sarı kartla oyundan atılan Muriqi'in cezasını kupa maçında çekerek Başakşehir maçına çıkmak için bilerek sarı kart gördüğü iddiası, Kosovalı yıldızda büyük bir psikolojik baskı oluşturdu.

Muriqi yine de performansına odaklanıyor

Yakın çevresine bilerek sarı veya kırmızı kart görmek için hareket yapmadığını söyleyen Vedat Muriqi, kamuoyunun yorumlarının kendisini çok rahatsız ettiğini ve haksızlık yapıldığını belirtti. Herkese aynı şekilde işlemesi gereken kuralların kendisine uygulandığında bu kadar tartışma yaratmasına anlam veremediğini söyleyen Muriqi, yine de saha içinde polemik yaratmamaya çalışarak işine odaklanmaya çalışmaya devam ediyor.

Sezonun 14. haftasında oynanan Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart yüzünden 1 maç cezadan sadece 1 sarı kart uzak olmanın baskısıyla oynayan yıldız forvet, kendisine yapılan yoğun eleştirilerden dolayı artık ikili mücadelelerden bile çekinir oldu.

Galatasaray derbisini kaçırmak istemiyor

Şampiyonluk mücadelesinde maç kaçırarak takımına zarar vermek istemeyen Muriqi, artık psikolojik olarak yaşadığı yorgunluğu göstermeye başladı. Galatasaray derbisinden önce oynanacak Ankaragücü maçında da dikkatli hareket etmek zorunda kalan Kosovalı yıldız, 21 haftadır sadece sakatlık yüzünden 12. haftadaki Yeni Malatyaspor maçını kaçırmıştı. Ligde toplamda 20 maçta oynayan Muriqi, onyadığı her maça ilk 11'de çıkarak toplam bin 723 dakika oynadı, 12 de gol attı. Takımının en skorer ismi olan Vedat Muriqi, gol krallığı yarışında da iddialı bir konumda.

Yorumlar (1)
EMİN SABUNCU 4 yıl önce
fenerbahçe üzerinde oynanan oyunlardan bir taneside bu işte.