Murat Sancak’tan Fatih Terim’e “Adanalı” meydan okuması 

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, “Ben Siirtliyim, Terim Adanalı. Yaptıklarımızı karşılaştırdığımızda ise ben daha Adanalıyım. Fatih Hoca’nın Adana’ya borcu var.” 

SPOR 06.01.2022, 16:47 07.01.2022, 12:05
Murat Sancak’tan Fatih Terim’e “Adanalı” meydan okuması 

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, bir televizyon programına katıldı. Burada takımının mevcut durumunu değerlendiren Sancak, Fatih Terim’e de göndermede bulunmayı ihmal etmedi. Fenerbahçe maçı öncesinde parolalarının “galibiyet” olduğunu dile getiren Murat Sancak, şunları ekledi: “Bizim kimseden herhangi bir çekincemiz yok. Bizim parolamız hep galibiyet. Beşiktaş’a, Galatasaray’a ve hatta Trabzonspor’a karşı nasıl oynadıysak Fenerbahçe’ye karşı da o şekilde oynayacağız.” 

“Fenerbahçe karşısında Balotelli’den yoksunuz” 

Covid-19 pozitif olduğu için karantinaya giren ve Fenerbahçe maçında oynayamayacak olan Balotelli hakkında şunları dile getirdi: “Fenerbahçe karşısında çok önemli bir futbolcumuz olan Balotelli’den yoksunuz. Kendisi bir dünya yıldızı. Çok önemli semptomlar göstermiyor fakat İtalyan kuralları gereğince kendisinin karantinada kalması gerekiyor. İnanıyoruz ki kısa sürede aramıza dönecek. Balotelli şu anda yok ancak onun kadar değerli nice oyuncularımız var. Biz, değerli oyuncularımızla birlikte her maça kazanmak için çıkıyoruz.” 

“Hedefimiz, Süper Lig’de kalıcı olmak” 

Murat Sancak: “Adana Demirspor, 26 sene sonra Süper Lig’e çıktı. Bizim ilk hedefimiz, Süper Lig’de kalıcı olmak ve sonraki hedefimiz de ilk 10 içerisinde yer almak. Şu an için Avrupa’ya gitmek ya da ilk 5’e, 3’e girmek gibi bir iddiamız yok. Şampiyonluk için henüz erken. Önce bu lige alışmamız gerekiyor. İyi oturmuş kadromuz ile ligde sürekliliği sağladıktan sonra hedefimiz Avrupa ve şampiyonluk olur. Hatay, Konya, Başakşehir ve biz artık yukarı sıralara çıkıyoruz ve büyük takım olan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe artık aşağılarda kalıyor. Artık herkes herkesi yenebiliyor.” 



“Balotelli deli değil” 

Murat Sancak: “Mario Balotelli gibi önemli bir dünya yıldızını transfer ettik. Kendisine deli diyen çok fazla insan var ancak o deli değil sadece çok fazla hırs yapıyor. Şimdiye kadar kimseye en ufak terbiyesizliği olmadı. Yunus’un Yunus olmasında, Vargas’ın da Vargas olmasında Balotelli’nin emeği var. Gençlerimizin ilerlemesinde çok yardımcı oluyor. Balotelli, yalnız kendisinin iyi olmasının bize yetmeyeceğini, tüm takımın iyi olması gerektiğini biliyor. Vargas ve Yunus’a destek olan Balotelli, adam eksiltiyor. Yunus ile sezon sonunda ne olacağına bakacağız. Talebimizi ileteceğiz, anlaşırsak alırız. Yunus bence yine gelir çünkü Adana Demirspor’u seviyor. Ancak Galatasaray’a da 2 gol attı belki bu yüzden bize vermeyebilirler. Kendisinin bizde kendisini bulduğu bir gerçek. Bu kadroda oynamak da Yunus için avantaj. Balotelli ile 3 senelik sözleşmemiz var. Benim olmadığım bir ortamda, ‘Başkan bana git demeden gitmem, gidersem de kulübe para kazandırmadan gitmem.’ demiş.” 

“Eskiden iyi bir Fenerbahçeliydim” 

Murat Sancak: “Ben Adanalı değilim, Siirtliyim. Ama Adana Demirspor taraftarıyım. Bu takımın başkanı olmadan önce de iyi bir Fenerbahçeliydim ve hatta kongre üyesiydim. Fenerbahçe maçlarını hiç kaçırmazdım. Adana Demirspor’a başkan olduktan sonra her şey değildi. Ben buraya başkan olduğumda Fenerbahçe’nin başkanı da Aziz Yıldırım idi. Bir ara Fenerbahçe yönetimine girecek oldum ama kısmet olmadı. Belki o zaman o yönetime girsem şu anda Adana Demirspor’un başında olamazdım. Artık içimde Fenerbahçe ile ilgili hiçbir şey yok, kendimi tamamen Adana Demirspor’a adadım. Artık Hakk’ın rahmetine kavuşana kadar buradayım.” 

“Fatih Hoca’nın Adana’ya borcu var” 

Murat Sancak: “Fatih Hoca’yı (Fatih Terim) çok sever ve çok başarılı bulurum fakat kendisinin Adana’ya borçlu olduğunu daha önce de söylemiştim. Ben Siirtliyim ve o Adanalı. Ancak benim Adana Demirspor’ yaptıklarım onun yaptıklarıyla karşılaştırıldığında o borçlu duruma düşüyor. Hiç kusura bakmasın kendisi borçlu. Bunu elbette ki oyuncu dilenmek adına söylemiyorum ama mesela bir futbolcu birkaç takıma gitmek isterse ve aralarında Adana Demirspor da olursa o futbolcu bizi tercih etmelidir. Bunun ötesinden Fatih Hoca şu anda ülkemizin en değerli hocasıdır.” 

Yorumlar (0)