Muhammed Hamza Bakır, Avrupa Şampiyonu

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda yarışan Muhammed Hamza Bakır, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

SPOR 03.07.2021, 23:07 04.07.2021, 15:49
Muhammed Hamza Bakır, Avrupa Şampiyonu

Almanya'nın Dortmund şehrinde devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda ülkemizi temsil eden Muhammed Hamza Bakır, finalde Ukraynalı rakibi Mykhailo Vyshnyvetskyi’yi 3-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi

Muhammed daha evvel 2018 senesinde yıldızlarda Avrupa ve dünya şampiyonu, 2019 senesinde de gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olmuştu.

Güreş nedir?

Güreş, uygulayıcılarının birbirlerine vurmadan rakiplerini mağlup etmeye çalıştıkları bir spor türü. Güreş tarihteki en eski sporlardan biridir ve zaman ilerledikçe farklı stil ve formları geliştirilmiştir. Güreş genel itibarıyla dövüş sanatları arasında değerlendirilir.

Pehlivan (güreşçi) adı verilen kişiler Türk kültüründe önemli bir konumdadır. Pehlivan, evleneceği kızın babasıyla güreşir ve mağlup eder. Yiğitler 6 yaşındayken güreşmeye ve büyüklerini mağlup etmeye başlarlar.

Yorumlar (0)