Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali, ilk profesyonel boks maçına çıkıyor 

ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin yolundan giden torunu Nico Ali Walsh, 14 Ağustos’ta ilk profesyonel maçına çıkacak. 

SPOR 26.06.2021, 08:14 27.06.2021, 09:29
Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali, ilk profesyonel boks maçına çıkıyor 

Özgüveni, dinine bağlılığı, azmi, cesareti ve kararlılığıyla boks dünyasının nam salan isimlerinden olan ve adını tarihe altın harflerle yazdıran Muhammed Ali’nin boksörlüğü, ailesine miras kalmış durumda. Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, dedesinin yolundan giderek profesyonel boksör olmaya karar verdi. 

14 Ağustos’ta ilk profesyonel maçına çıkacak 

Nico Ali, profesyonel boks kariyerine orta sıklet maçı ile başlayacak. 14 Ağustos’ta çıkacağı ilk maçında Nico Ali’nin nasıl bir performans göstereceği ise şimdiden merak konusu. 



Nico Ali: “Büyük sorumluluk aldığımın farkındayım” 

Nico Ali, Muhammed Ali’nin kızı Rasheda Ali ile ABD ordusundan emekli olan deniz subayı Robert Walsh’ın oğlu. Henüz 20 yaşında olan genç adamın şimdiye kadar sergilediği 30 amatör maçlık performansı bulunuyor. Profesyonel hayatı için dedesi Muhammed Ali’nin aktif kariyerindeki 27 maçı düzenleyen kişi olan organizatör Bob Arum (89) ile anlaştığı bilinen Nico Ali, sorumluluğunun ise oldukça farkında. 

Nico Ali: “Dedemin başlattığı boks mirasını devralacağım için çok gururluyum. Bunu kesinlikle hafife almıyorum. Büyük sorumluluk aldığımın farkındayım.” 



“Nico Ali’ye güveniyorum” 

Dede-torunun organizatörü olan Bob Arum ise şunları söylüyor: “Muhammed Ali, kalbindeki sevgi ile imkansızı imkanlı hale getiren kişiydi. O muhteşem bir boksördü. Nico Ali de onun izinden gitmeye çalışacak. Ona güveniyorum.”  

Yorumlar (0)