Mourinho üstünü çizdi, Galatasaray devreye girdi!

Orta saha bölgesini güçlendirmek isteyen Galatasaray, Roma'nın hocası Jose Mourinho'nun gözünden düşen Amadou Diawara'yı kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. İddialara göre Roma, 24 yaşındaki oyuncu için 7 milyon euro talep ediyor.

SPOR 15.07.2022, 20:55 16.07.2022, 14:37 Hakan Öksüz
Mourinho üstünü çizdi, Galatasaray devreye girdi!

Önceki sezon gösterdiği kötü performansla Süper Lig'i 13'üncü sırada bitiren Galatasaray, 2022-2023 sezonuna şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor. Teknik direktör Domenec Torrent ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına Okan Buruk'u getiren sarı kırmızılılar, yeni sezonun kadrosunu oluşturmak için kolları sıvadı. 

Sergio Oliveira ile kan tazeleyen Galatasaray, orta sahasını daha da güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız kazandırdı. İddialara göre Roma'da top koşturan Amadou Diawara'yı gözüne kestiren Galatasaray, 24 yaşındaki oyuncuyu renklerine bağlamak istiyor. 

Jose Mourinho'nun gözünden düştü

Sarı kırmızılı yönetim, teknik direktör Jose Mourinho'nun yeni sezonda Diawara'yı takımda düşünmemesini fırsata dönüştürmeye çalışacak. Roma'nın Portekiz kampına götürülmeyen Gineli oyuncuyu kadroda görmek isteyen Okan Buruk, defansif orta saha bölgesini güçlendirmeyi hedefliyor. 

Roma'nın talebi 7 milyon euro

Takımıyla sözleşmesi 2024 yılında sona erecek olan Amadou Diawara, daha önce Galatasaray tarafından yapılan teklifi reddetmişti. İtalyan ekibi Roma, 24 yaşındaki oyuncu için 7 milyon euro talep ediyor. Sarı kırmızılı yönetim ise bu ücreti düşürmek için pazarlık yolları arıyor. 

Daha önce San Marino, Bologna ve Napoli gibi kulüplerde top koşturan Diawara, 2019'da 21 milyon euro bonservis bedeliyle Roma'nın yolunu tutmuştu. Gineli orta saha oyuncusu, Roma formasıyla çıktığı 66 karşılaşmada 2 gol ve 2 asistle oynadı.

Yorumlar (0)