Mourinho futbol tarihine geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi final müsabakasında Roma, Feyenoord'u 1-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Mourinho ise UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi kupasını kazanan ilk teknik adam oldu.

SPOR 26.05.2022, 01:00
Mourinho futbol tarihine geçti

Bu sezon ilk defa düzenlenen Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki üç numaralı turnuvasında, Hollanda ekibi Feyenoord ile İtalya ekibi Roma, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da oynanan finalde karşı karşıya geldi.

Tek sayı ilk devrede geldi

Roma, yakaladığı ilk tehlikeli atakta golü buldu. 32'inci dakikada Mancini'nin ceza alanına doğru gönderdiği uzun ortasında Feyenoord defansının yaptığı kademe hatasını çok iyi değerlendiren Zaniolo, file bekçisiyle karşı karşıya kaldı ve meşin yuvarlağı filelere göndermeyi başardı: 1-0

Hollanda ekibinin kalan dakikalarda etkili olamamasının akabinde Roma, ilk devreyi önde kapattı.

İtalyan defansını geçemedileri

İkinci devreye hızlı bir başlangıç yapan Feyenoord, 47'inci ve 50'inci dakikalarda gole bir hayli yaklaştı fakat bir türlü topu filelerle buluşturamadı.

Kalan dakikalarda iyi bir defans yaparak rakibine ciddi bir gol şansı tanımayan İtalyanlar, finali 1-0'lık skorla kazanarak kupaya müzesine götürdü.

Mourinho bir ilki başardı

1961 yılında Fuar Kentleri Kupası'nda yakaladığı şampiyonluk haricinde Avrupa'da başarısı olmayan Roma, 61 sene sonra ikinci defa mutlu sona ulaşmış oldu.

Roma'nın teknik patronu Jose Mourinho ise UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi kupasını kazanan ilk teknik adam oldu.

1970 yılında UEFA Avrupa Kupası, 1974 ve 2002 yıllarında UEFA Kupası'nın galibi olan Feyenoord ise Avrupa'daki dördüncü şampiyonluk şansını iyi değerlendiremedi.

Yorumlar (0)