Montella’dan, Trabzonspor penaltısı hakkında: “Mümkün değildi”

Trabzonspor’a 3-1 mağlup olan Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, bordo mavili takımın kullandığı penaltıya isyan etti. “VAR kullanılan bir maçta böyle bir penaltı verilmez.” ifadelerini kullanan Montella, Türk futbolunda sağlıklı bir sistem olmadığını ve bu sebeple hayal kırıklıkları yaşadıklarını kaydetti.

SPOR 24.04.2022, 08:31 24.04.2022, 16:47
Montella’dan, Trabzonspor penaltısı hakkında: “Mümkün değildi”

Adana Demirspor dün evinde Trabzonspor’u ağırladı. Şampiyonluğa oynayan bordo mavili ekip, maçtan 3-1 galip ayrıldı. Maç sonrasında basın toplantısı düzenleyen Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü. Trabzonspor’u tebrik ederek konuşmasına başlayan Montella’nın ifadeleri şu şekilde oldu: “Trabzonspor artık şampiyonluğunu ilan etmiş durumdadır. Bunu hak ettiklerini tüm sezon boyunca gösterdiler. Adana taraftarını da bugünkü destek ve koreografi için tebrik ediyorum. Futbolcularımızı da tebrik ederim. Ligin şampiyonuna karşı sonuna kadar mücadele ettik.”



“10 senelik hocalık hayatımda yalnızca Türk hakemlerini şikayet ettim”

“Ben 10 senedir teknik direktörlük yapıyorum. Hakemlerden yana şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmamıştı. Ta ki Türkiye’ye gelene kadar. Bu, 2’nci şikayetim olacak. 20 senelik profesyonel kariyerimde maç başlar başlamaz böyle bir penaltı verilip de maçın gidişatının değiştirildiğini hiç görmedim. Bir de işin ilginç yanı, VAR’lı sistemde iken bu yapılıyor. Bu sistemi kullanıyorsanız o penaltıyı vermeniz de mümkün değildir. Bu konuda büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Anladım ki Türk futbolunda sağlıklı bir sistem yok. Bu durum taraftarları da çok etkiliyor. Tekrarlanan bir penaltı söz konusu. Bunu tekrarlamaya gerek var mıydı gerçekten bilmiyorum. Beni üzen bir diğer nokta da 2-0’lık skorun ardından faullerin verilmesi. Halbuki o faullerin en başta verilmesi gerekiyordu.”

Yorumlar (0)