Monaco'da pole pozisyonu Leclerc'in!

Formula 1'de yarın Manaco'da koşulacak sezonun 7'nci yarışı öncesi sıralama turları gerçekleştirildi. Geçen hafta yarış dışı kalan Ferrari pilotu Charles Leclerc, pole pozisyonunun sahibi oldu.

SPOR 28.05.2022, 19:22 29.05.2022, 14:53 Hakan Öksüz
Monaco'da pole pozisyonu Leclerc'in!

Formula 1'de 2022 sezonu, yarın Mnaco'da koşulacak yarışla devam edecek. Sezonun 7'nci yarışı öncesinde sıralama turlarına çıkan pilotlar, "pole" pozisyonu için mücadele etti. Monako Grand Prix'sinin sıralama turları büyük heyecana sahne oldu.

Önceki hafta yarış dışı kalmıştı

Turlarda en hızlı zamanı elde eden isim, Ferrari takımının Monakolu pilotu Charles Leclerc oldu.

Geçen hafta yarış dışı kalarak şampiyona liderliğini Max Verstappen'e kaptıran Leclerc,1 dakika 11.376 saniyelik süreyle pole pozisyonunun sahibi oldu. Leclerc, yarın yapılacak yarışa ilk sırada başlayacak.

İlk üç sırayı hangi pilotlar aldı?

Bir başka Ferrari pilotu olan Carlos Sainz, takım arkadaşı Leclerc'in 0.225 saniye gerisinden gelerek ikinci oldu. Red Bull pilotu Sergio Perez ise 0.253 saniyelik farkla üçüncülüğü elde etti.

Yapısı gereği pilotlara oldukça az geçiş imkânı sunan Monaco pistinde yarışa ilk sırada başlayacak olan Leclerc, büyük bir avantaj yakalamış oldu.

Yarış ne zaman, saat kaçta?

Yarın Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak olan yarış, 78 tur üzerinden düzenlenecek. Monaco pistinin 3,3 kilometre uzunluğunda olduğu biliniyor. 

Yorumlar (0)