Mısır'da Mohamed Salah krizi!

Mısır Futbol Federasyonu ile Mohamed Salah arasında yeni bir kriz çıktı. Ülkesinde gerçekleştirilen ödül törenine katılmayan Salah, sosyal medyadaki paylaşımıyla da  Mısır Futbol Federasyonu ile alay etti.

SPOR 08.01.2020, 09:58 12.01.2020, 15:33
Mısır'da Mohamed Salah krizi!

Liverpool’da oynanan yıldız futbolcu Mohamed Salah ile Mısır Futbol Federasyonu’nun arası yine açıldı. Mısır Futbol Federasyonu ile birçok problem yaşayan Mohamed Salah, bir kez daha krize sebep oldu. Ülkesinde gerçekleştirilen ve takım arkadaşı Saido Mane’nin kazandığı ‘Afrika’da Yılın Futbolcusu’ ödül törenine katılmayan Mohamed Salah, yaptığı paylaşımla da Mısır Futbol Federasyonu ile dalga geçti.

Mısır’ın Kahire kentinde yapılan törene katılmak yerine Liverpool’un Tottenham ile oynayacağı maçın idmanına katılan Mohamed Salah’ın, ödülü Saido Mane’ye kaptırdığı için törene gitmediği ileri sürüldü. Salah, törene neden katılmadı hakkında bir açıklama yapmazken, sosyal medyada ki paylaşımında  ‘Afrika’da Yılın Federasyonu’ ödülünü kazanan Mısır Futbol Federasyonu ile alay etti.

Kızı Makka’nın gülerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Salah ‘Ve yılın federasyonu ödülü…’ (And the award for best federation goes to…) yazarak ödülün ülkesinin futbol federasyonuna verilmesini alaya aldı. Mısır Futbol Federasyonu, henüz Salah’ın bu paylaşımına bir yanıt vermedi.

Salah ile Mısır Futbol Federasyonu arasında daha önce de kriz yaşanmıştı. Salah, 2018 Dünya Kupası öncesi millî takım kampının amatörce olduğunu ifade ederek Mısır Futbol Federasyonu’na eleştiride bulunmuştu. Bu eleştiri, turnuva öncesinde krize sebep olmuştu.

Mısır Futbol Federasyonu ile Salah arasındaki bir başka kriz ise sponsor anlaşmaları sebebiyle yaşanmıştı. Mısır Millî Takımı uçağında fotoğrafını gören Salah, futbol federasyonunun, reklam hakları sebebiyle sıkıntı yaşayacağını ifade etmişti.

Yorumlar (1)