Milli yüzücüler Portekiz'de tarih yazdı

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, Portekiz'de gerçekleştirilen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı. Bir diğer milli yüzücü Sevilay Öztürk ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

SPOR 14.06.2022, 00:24 14.06.2022, 15:42
Milli yüzücüler Portekiz'de tarih yazdı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Madeira Adası'nda süren organizasyonda, Boyacı 50 metre mesafeli sırtüstü kategorisinde 41.58 saniyelik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya aldı. 

Şampiyonada, söz konusu kategoride mücadele veren bir diğer milli yüzücü Öztürk ise 44.45 saniyelik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Bakan Kasapoğlu millileri kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kutlama mesajında, şunları kaydetti:

"Portekiz'e bağlı Madeira Adası'nda gerçekleştirilen şampiyonada S5 kategorisi 50 metre mesafeli sırtüstü yarışında 41.58'lik derecesiyle birinci olan Sümeyye Boyacı ile 44.45'lik derecesiyle ikinci olan Sevilay Öztürk'ü kutluyorum. Yakaladıkları başarılara bir yenisini daha ekleyen milli sporcularımız kazandıkları madalyalarla tüm Türkiye'yi bir defa daha gururlandırdı. Milli yüzücülerimizin başarılarının sürmesini temenni ediyorum. Bayrağımızın dalgalandırılmasında ve marşımızın okutulmasında emeği geçen herkese şahsım ve ülkem adına teşekkürlerimi iletiyorum."

Yorumlar (0)