Milli Takımın play-off'taki muhtemel rakipleri belli oldu

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yer alan Türkiye, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Karadağ'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte grubu 2. sırada bitiren A Milliler, play-off'lara katılma hakkı elde etti.

SPOR 17.11.2021, 08:41
Milli Takımın play-off'taki muhtemel rakipleri belli oldu

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Karadağ'ı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, G Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak play-off'lara kaldı.

Muhtemel Rakipler

Hollanda ise gruptaki diğer maçta kendi sahasında Norveç'i 2-0 mağlup ederek 23 puanla grubu lider bitirdi ve direkt olarak Dünya Kupası’na katılmayı başardı.

A Milli Futbol Takımı, play-off turunda seri başı takımlardan biri olamadı ve bu sebeple muhtemel rakipleri de şöyle oldu:

  • Galler

  • İsveç

  • Rusya

  • İtalya

  • İskoçya

  • Portekiz

Play-Off kuraları 26 Kasım’da çekilecek ve Milli Takımın rakibi burada belli olacak. Katar’da gerçekleştirilecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası’na Avrupa kıtasından 3 takım daha play-off turundan katılma hakkı kazanacak.

12 takımın yer alacağı ve tek maçlı eleminasyon sistemiyle yapılacak olan play-off turunun yarı finalinde seribaşı takımlar, ev sahibi takım avantajına sahip olacak.

Play-off turunun yarı final bölümünü geçen 6 takım, play-off finalinde karşı karşıya gelecek ve bu eşleşmelerinde galibi olan 3 takım, Dünya Kupası biletini elde edecek.

Play-Off ne zaman?

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda oynanacak olan yarı final maçları, 24 Mart 2022 tarihinde yapılacak. Final maçları ise 29 Mart 2022’de oynanacak ve Dünya Kupası’na katılacak olan 3 takım daha belli olacak.

Yorumlar (0)