Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi: Evime döndüm, Türkçe öğreneceğim

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü olarak açıklanan Stefan Kuntz için imza töreni düzenlendi. ‘Gururluyum’ diyen 58 yaşındaki Alman çalıştırıcı, ‘Evime döndüm diyebilirim. Mutlaka Türkçe öğreneceğim’ açıklamasını yaptı.

SPOR 20.09.2021, 16:34 20.09.2021, 16:38
Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi: Evime döndüm, Türkçe öğreneceğim

A Millî Takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz için imza töreni gerçekleştirildi

“Çok büyük bir görev”

İmza töreninde açıklama yapan Kuntz, "İlk sözüm gurur olacak. Hamit beni aradığında ve teklifi bana ilettiğinde çok büyük bir mutluluk duydum. Bu çok büyük bir görev." sözlerini kullandı.

“Evime döndüm, Türkçe öğreneceğim”

Kısa sürede futbola odaklanıp Norveç maçına hazırlanacaklarını açıklayan Kuntz, şunları söyledi:

"Bizim şu an kısa süre içinde futbola odaklanıp Norveç maçına hazırlanmamız lazım. Sayın Başkan'a da çok teşekkür ediyorum. DFB ve profesyonelce müzakereler yürüttüler. Sert müzakere yaşandı fakat adilane oldu diyebilirim. Artık evime döndüm diyebilirim. Mutlaka Türkçe öğreneceğim."

“Sergen’i hoca olarak görünce kahkaha attım”

Stefan Kuntz, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Türkiye’de saha kenarında Sergen'i teknik direktör olarak görünce gerçekten kahkahalar attım. Beşiktaş'taki 1 senemi çok iyi hatırlıyorum. Alpay politikaya atılmış. Rıza, Recep, Ertuğrul, Şifo, herkesi çok özledim. Gelen teklifi, aileme ilk söylediğimde bana şunu söylediler: Biz de Türkiye’ye gelebilir miyiz?. Bundan daha iyi bir iltifat yapamam sanırım. Yönetim tarafından gösterilen inanca teşekkür ediyorum. Pozitif enerji ve güç doluyum. Türk oyuncuların potansiyelinin farkındayım. Yeni bir yapı ve organizasyon kazandıracağız. Burada oturup zaferlerden söz etmek kayıplardan söz etmekten daha zevklidir."

“En iyi orta saha Sergen’di”

Milli takım hocası Stefan Kuntz, "Hayatımda oynadığım en iyi orta saha Sergen Yalçın'dı."  açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)