Milli sporcumuz ilk profesyonel turnuvasından şampiyonlukla döndü!

Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Büyükler Profesyonel Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda ilk profesyonel maçına çıkan Müge Değirmenci turnuvanın şampiyonu oldu.

SPOR 22.02.2022, 12:01 23.02.2022, 13:57
Milli sporcumuz ilk profesyonel turnuvasından şampiyonlukla döndü!

Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Büyükler Profesyonel Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda ilk defa bir profesyonel şampiyonaya katılan 19 yaşındaki Müge Değirmenci şampiyon oldu. Değirmenci kendi klasmanın üstünde 64 kilo kadınlar kategorisinde yarıştı. Böylelikle yer aldığı ilk profesyonel turnuvadan şampiyon olarak ayrılan başarılı sporcu asıl hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu açıkladı. Şampiyon boksör şu açıklamalarda bulundu:

"Bundan önceki yıllarda Avrupa derecelerim, Türkiye şampiyonluklarım ve Balkan şampiyonluklarım var. İlk kez profesyonel olarak düzenlenen bir karşılaşmaya katıldım ve bu benim adıma büyük bir deneyimdi. İlk defa yer aldığım profesyonel karşılaşmada şampiyon oldum ve şampiyonluk kemerini kazandım. Şu anda oldukça mutluyum. En büyük hedefim Türkiye adına olimpiyatlarda boy gösterebilmek. Henüz 19 yaşındayım ve oldukça genç bir sporcuyum. Çok daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Normal koşullarda 60 kilo sıkletinde karşılaşmalara çıkıyorum bu nedenle 64 kilo biraz ağır geldi. 64 kilo sıkletinde devam edeceğimi düşünmüyorum. 60 kilodan devam edeceğim."

Yorumlar (0)