Milli sporcumuz Büşra Işıldar'ın yeni hedefi dünya şampiyonluğu

Fazla kilolarından kurtulmak için çıktığı yolculukta Avrupa şampiyonu olan Büşra Işıldar'ın yeni hedefi dünya şampiyonluğu.

SPOR 17.03.2021, 10:18 17.03.2021, 14:48
Milli sporcumuz Büşra Işıldar'ın yeni hedefi dünya şampiyonluğu

Kastamonu'da yaşayan Büşra Işıldır, 5 yıl önce boksa başlamıştı. Fazla kilolarından kurtulmak amacıyla bu spora yönelen genç kız, gayret ve başarı sağlayarak milli takım kadrosuna girdi. 

Yıllar içinde toplamda 3 Avrupa şampiyonluğu kazanan Büşra'nın yeni hedefi dünya şampiyonu olmak. 

İstanbul'dan Avrupa'ya

Kastamonu'da boks serüvenine başlayan Büşra Işıldar, ilk şampiyonluğunu İstanbul'da elde etti. Sonrasında Muğla Fethiye'de düzenlenen Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu. 

2017, 2018 ve 2019 tarihlerinde de hem Türkiye hem de Avrupa genelinde birincilikler alan Büşra, nisan ayında gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor. 

Altın madalya yolunda kararlı adımlar atıyor

Büşra Işıldar spora başlama hikayesini, "5 yıl önce 110 kiloydum ve o dönemde spora başladım. Hocam olan Fikret Taşdemir de salondaydı. Hocam yanıma gelip 'Şampiyon olmak ister misin?' diye sordu. Bu, herkesin hayalidir, ben de 'evet' dedim ve böylece boksa başladım. İlk senemde 4 nakavt ile Türkiye şampiyonu oldum. Sonrasında her sene şampiyonluğum devam etti. 3 yıl üst üste ağır siklette Avrupa şampiyonluğu da kazandım." olarak anlattı. 

Hedef önce dünya şampiyonası sonra olimpiyatlar

2020 senesinde Covid-19 salgını sebebiyle Türkiye’nin Avrupa şampiyonasına katılamadığını belirten Büşra," Şimdi önümde dünya şampiyonası var. 35 kilo verdim ve ona hazırlanıyorum. Amacım dünya şampiyonu olmak. En büyük hedefim ise elbette ki olimpiyatlar." diye sözlerine devam etti. 

Genç Kadınlar Milli Takımlar Başantrenörü Fikret Taşdemir, "Büşra'nın kilolu bir çocuk olarak salona gelip spor yaptığını gördüm. Kendisini boksa davet ettim. Böylece macera başladı. 110 kilo idi o dönemde. Şimdiki hedefimiz dünya şampiyonluğunu kazanmak." olarak konuştu.

Yorumlar (0)