Milli sporculardan 5 altın madalya

Cezayir'de devam eden 19. Akdeniz Oyunları'nda milli sporcular beş altın madalya kazandı.

SPOR 27.06.2022, 22:46 28.06.2022, 13:29
Milli sporculardan 5 altın madalya

Oran şehrinde gerçekleştirilen organizasyonda milli badmintoncular Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci, çift kadınlarda altın madalyaya uzandı. Milli güreşçilerden Murat Fırat, grekoromen stil 67 kilogramda altın madalya kazandı. Milli güreşçilerden Kerem Kamal ise grekoromen stil 60 kilogramda altın madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçilerden Osman Yıldırım, grekoromen stil 130 kilogramda altın madalya elde etti. Türkiye Erkek Milli Artistik Cimnastik Takımı da altın madalya kazandı.

Badmintonda altın madalya

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci, final karşılaşmasında İtalya'dan Yasmine Hamza-Katharina Fink ikilisiyle kozlarını paylaştı.

Maçı 21-18 ve 21-15'lik setlerle 2-0 kazanan Erçetin-İnci çifti, altın madalya kazandı.

Minderde üç altın madalya

Milli güreşçi Fırat, çeyrek final karşılaşmasında Fransalı rakibi Gagik Snjoyan, yarı finalde ise İtalyalı rakibi Ignazio Sanfilippo'yu yenerek finale çıktı.

Finalde Cezayir'den Ishak Ghaiou ile yarışan Fırat, rakibini 7-6 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı.

Milli güreşçi Kamal, çeyrek final maçında Haythem Mahmoud'u, yarı finalde ise Ivan Lizatovic'i mağlup ederek finale çıktı.

Kerem, final mücadelesinde karşılaştığı Fransalı rakibi Leo Tudezca'yı tuşla yenerek altın madalyaya uzandı.

Milli güreşçi Yıldırım, 130 kilogramda sırasıyla Yunanistanlı rakibi Nikolaos Ntounias ve Cezayirli rakibi Hichem Kouchit'i mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Final maçında Mısırlı rakibi Abdellatif Mohamed ile kozlarını paylaşan milli sporcu, rakibini 5-1'lik skorla yendi ve altın madalyayı aldı.



Cimnastikçilerden altın madalya

Türkiye Erkek Milli Artistik Cimnastik Takımı ise İtalya ve Fransa'yı geride bırakarak altın madalya kazandı. 

Yorumlar (0)