Milli sporcu Vedat Albayrak, Avrupa şampiyonu

Avrupa Judo Şampiyonası'nda milli judocu Vedat Albayrak, Belçikalı Matthias Casse'yi mağlup ederek altın madalyaya uzandı.

SPOR 17.04.2021, 22:53 18.04.2021, 17:43
Milli sporcu Vedat Albayrak, Avrupa şampiyonu

Portekiz'in başkenti Lizbon'da devam eden organizasyonun ikinci gününde erkekler 81 kiloda mücadele eden Vedat Albayrak, ilk turda bay geçti.

Finale çıktı

İkinci turda Azerbaycanlı rakibi Murad Fatiyev'i, üçüncü turda Fransız rakibi Nicolas Chilard'ı, çeyrek finalde Rus rakibi Aslan Lappinagov'u ve yarı finalde Portekizli rakibi Anri Egutidze'yi ipponla mağlup eden milli judocu, finale adını yazdırdı. 

Şampiyon oldu

Final karşılaşmasında Belçikalı rakibi Matthias Casse ile kozlarını paylaşan ve rakibine altın skorda ipponla üstünlük sağlayan Albayrak, sıkletinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşma başarısı gösterdi. 

Yarınki maçlar

Şampiyonanın ikinci gününde tatamiye çıkan milli judoculardan erkekler 73 kiloda Bilal Çiloğlu, ilk turu müsabakaya çıkmadan geçirdi. İkinci turda Lüksemburglu rakibi Dos Santos'u, üçüncü turda Macar rakibi Miklos Ungvari'yi, çeyrek finalde ise Belaruslu rakibi Vadzim Shoka'yı ipponla yenen milli judocu, yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Bu turda İsrailli rakibi Tohar Butbul'a normal süresi puansız bir şekilde geçilen karşılaşmada altın skorda mağlup olan Bilal Çiloğlu, bronz madalya için Rus rakibi Musa Mogushkov ile yaptığı müsabakayı da kaybetti ve beşinci olma başarısı gösterdi. 

Milli judoculardan erkekler 73 kiloda Bayram Kandemir ile 81 kiloda Muhammed Mustafa Koç ve kadınlar 70 kiloda Minel Akdeniz ikinci turda elendi. 

Söz konusu şampiyonanın son gününde yarın erkekler erkekler 90 kiloda Mihael Zgank, 100 kiloda Mert Şişmanlar, +100 kiloda Cemal Erdoğan ve kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit mücadele edecek. 

Yorumlar (0)