Milli sporcu Rıza Kayaalp, 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı

Polonya'da organize edilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazandı.

SPOR 24.04.2021, 22:06 25.04.2021, 15:49
Milli sporcu Rıza Kayaalp, 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen şampiyonanın 6. gününde milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü rakibi Iakobi Kajaia ile kozlarını paylaştı.



Kariyerinde 10. kez ulaştı

Günün son karşılaşmasında rakibini 3-1 yenen milli sporcu, kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

En fazla sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaşmayı başaran ilk Türk sporcu unvanının sahibi olan Kayaalp, kendisine ait olan rekoru geliştirdi.

Öte yandan, kariyerinde 4 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü de bulunan milli sporcu, Polonya'daki şampiyonada elemelerde Ukraynalı rakibi Oleksandr Chernetskyy, çeyrek finalde de Rumen rakibi Alin Alexuc'u sayı tuşuyla mağlup etmeyi başarmıştı. 



Milli güreşçiler yarın bronz ve altın mücadelesinde

Rıza Kayaalp, yarı final müsabakasında Alman rakibi Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla mağlup etmiş ve Avrupa şampiyonalarında 11. kez finale yükselme başarısı göstermişti. 

Avrupa Güreş Şampiyonası, yarın grekoromen stilde gerçekleştirilecek olan karşılaşmalarla son bulacak. Milli güreşçiler Kerem Kamal altın, Murat Fırat ise bronz madalya müsabakasına çıkacak.

Yorumlar (0)