Milli okçular Mete ve Yasemin, Tokyo 2020'de umutlu

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bireyselde karşılaştıkları rakiplerini mağlup ederek son 16 turuna yükselen milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ile Mete Gazoz finallerde umutlu olduklarını açıkladı.

SPOR 29.07.2021, 12:26 30.07.2021, 09:26
Milli okçular Mete ve Yasemin, Tokyo 2020'de umutlu

Tokyo'da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ve Mete Gazoz, ilk başta karışık takımda yarışan sporcularımız, bu kategoride bronz madalya mücadelesinde mağlup olarak takım yarışlarında dördüncü oldu.

Bireyselde Mete ve Yasemin, son 16’da

Mete Gazoz ve Yasemin Anagöz, ardından klasik yay bireysel mücadelelerine başladı. İlk turda Kanadalı rakibi Stephanie Barrett’i ikinci turda ise Çinli rakibi Xiaolei Yang'ı mağlup ederek son 16'ya kalmayı başaran Yasemin Anagöz, Tokyo 2020 takım mücadelelerinde şampiyonluğu kazanan Güney Koreli rakibi Chaeyoung Kang ile karşı karşıya gelecek.

Bir diğer milli sporcumuz Mete Gazoz, ilk turda Lüksemburglu rakibi Jeff Henckels’i, ikinci turda Avustralyalı rakibi Ryan Tyack'ı mağlup ederek son 16'ya çıktı. Milli okçu Mete Gazoz, 31 Temmuz Cumartesi tarihinde son 16’da Avustralyalı Taylor Worth ile karşılaşacak.

Milli takım hocası Yusuf Göktuğ Ergin ile birlikte sporcular Yasemin Anagöz ve Mete Gazoz, bireyseldeki hedeflerini ve performanslarını anlattı.

“Gurur verici”

Yasemin ve Mete’nin ilk iki turu geçmesinin onlar için önemli olduğuna dikkat çeken Ergin, "Bu turlar, karşılaştığımız rakiplerin sıralamadaki durumuna göre kazanmak zorunda olduğumuz maçlardı. Sporcularımızın bu 2 turu hata yapmadan geçmesi önemliydi. Bu yüzden huzurluyuz. Şu an mutlu olacağımız bir şey kazanamadık. Son 16 itibaren yarın Yasemin, bir sonraki gün ise Mete madalyaya için atışlarını sürdürecek. Umut ediyorum ki karışık takımlarda karşılaştığımız problemi yaşamadan madalyayı kazanabiliriz. İki tane genç sporcumuz var. Şimdiye kadar kazandıkları başarılar gurur verici." sözlerini kullandı.

“Her şey çok güzel olacak”

Yasemin Ecem Anagöz ve Mete Gazoz, son 16 turu ve devamındaki finallere ilişkin umut dolu açıklamalar yaptı.

5 senedir Olimpiyat madalyası için çalıştığını belirten Mete, "Çok mutluyum. Hedefim bugün, ilk 2 rakibi elemekti. Bunu da elde ettim. 31 Temmuz'da artık finallerde her şey farklı olabilir. Burada madalya kazanmak için 5 senelik dönemde elimden geleni yaptım. Her şey çok güzel olacak." açıklamasını yaptı.

“İyi başladım, iyi bitirmek istiyorum”

Saha şartlarının zorluğuna temas eden Yasemin Ecem, "Çok mutluyum. Güçlü bir performansla güçlü rakiplerimi geçtim. Bunun, yarınki final mücadelesine etkisi olacağını tahmin ediyorum. Şu an rüzgarlı bir alandayız fakat buna rağmen yüksek sayılar atmayı başardım. İyi başladım, iyi devam edeceğim ve son olarak iyi bitirmek istiyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)