Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu piste çıkıyor: Hedef dünya ikinciliği

Avusturalya’da düzenlenecek olan Dünya Superbike Şampiyonası'nın son basamağında dünya ikinciliği için yarışacak milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, pistte ter dökecek.

SPOR 17.11.2022, 15:11 18.11.2022, 17:16
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu piste çıkıyor: Hedef dünya ikinciliği

Superbike'ta 20 kademeden oluşan karşılaşmaların son yarışı, 4 bin 445 metre uzunluğu bulunan Phillip Island Pisti'nde hafta sonu düzenlenecek. Genel kategoride 553 puana gelen Ducati pilotu Alvaro Bautista'nın şampiyonluğunu duyurduğu etkinlikte Pata Yamaha pilotu Toprak, Kawasaki Racing takımının pilotu olan Jonathan Rea'yı geçebilmek adına mücadelede bulunacak.

“Dünya ikinciliğini getirecek, bu bir başarıdır”

Spor Toto Spor Kulübünün sporcusu olan Toprak Razgatlıoğlu'nun herhangi bir aksilik olmaması durumunda sezonu kürsüde bitireceğini aktaran Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Bizlerde isterdik geçtiğimiz yıl gibi şampiyonluğu kutlamış olalım. Ancak sezon süresince meydana gelen bazı sorunlar rakiplerimizin bizlerin önüne geçmesine sebep oldu. Sonuç olarak Toprak, yarışmada bizlere dünya ikinciliği getirecek. Bu sonuç aslında tamamıyla bir başarı öyküsü. Rakiplerimiz karşısında devamlı olarak zaferleri ve birinciliği hedefliyoruz. Toprak, her yarış haftasında devamlı olarak ödül kürsüsüne geçip, ay-yıldızlı bayrağımız ile beraber pistte turunu attı. Bu sezondan gereken bütün dersleri aldık. Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu ile beraber 2023 senesinin planlamasını şimdiden yaptık." dedi.

Dünya Superbike Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu genel kategoride 487 puanla ikinci, Jonathan Rea ise 450 puanla üçüncü olarak bulunuyor.

Yorumlar (0)