Milli halterci Daniyar İsmayilov, Avrupa şampiyonu oldu

Milli halterci Daniyar İsmayilov, Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

SPOR 07.04.2021, 11:51 08.04.2021, 09:35
Milli halterci Daniyar İsmayilov, Avrupa şampiyonu oldu

Moskova’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nın dördüncü gününde milli sporcularımız podyuma çıktı.

Altın madalya ve Avrupa rekoru

Daniyar İsmayilov, erkekler 73 kilo koparmada, 160 kilo ile altın madalyayı kaldırırken aynı zamanda Avrupa rekorunu da kırdı.

29 yaşındaki milli halterci Daniyar İsmayilov, silkmede ise 181 kilo, toplamda ise 341 kilo ile altın madalyayı kazandı ve Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Batuhan Yüksel ise İsmayilov ile aynı kiloda mücadele ederken dereceye giremedi.

Hedefinin, olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak olduğunu söyleyen İsmayilov, Avrupa şampiyonu olduğu ve olimpiyata katılma hakkı kazandığı için çok mutlu olduğunu aktardı. Olimpiyatlara katılmayı hak ettiklerini belirten İsmayilov, olimpiyatlardan da altın madalya ile dönmek istediklerini açıkladı.

4 günde 12 altın madalya

Moskova’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda dördüncü gün tamamlanırken milli sporcular 4 altın, 6 bronz ve 2 gümüş olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.

Avrupa Şampiyonası’nın 5. gününde milli sporculardan, 71 kiloda Berfin Altun ile birlikte 81 kiloda Celil Erdoğdu altın madalya için mücadele edecek.

Yorumlar (0)