Milli güreşçilerimiz Türkiye'ye 2 bronz madalya kazandırdı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp, İranlı Amin Mirzazadeh'i mağlup ederek bronz madalya kazandırırken, milli güreşçi Yasemin Adar, serbest stil 76 kiloda Kırgız Aiperi Medet Kyzy yenerek bronz madalyayı getirdi ve kadın güreşinde olimpiyat madalyası kazanan ilk sporcu olarak da adını Türk spor tarihine yazdırdı.

SPOR 01.08.2021, 17:38 02.08.2021, 16:03
Milli güreşçilerimiz Türkiye'ye 2 bronz madalya kazandırdı

Japonya Tokyo’da düzenlenmiş olan 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda güreşte sporcularımız Türkiye'ye iki bronz madalya kazandırdı.

Rıza Kayaalp, olimpiyatlarda birer bronz ve gümüş madalya kazandı ve altın madalya amacıyla Tokyo’ya gelen Rıza Kayaalp uluslararası organizasyonlardaki en önemli rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez’e takıldı.

Çeyrek final ve son 16 tur maçlarını rahatça geçen milli güreşçimiz, yarı finalde Nunez’e kaybedip altın madalya alma şansını kaybetti.

Kayaalp, İranlı Amin Mirzazadeh'i mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Kübalı rakibine mağlup olmuştu

Bununla beraber 4 defa dünya ve 10 defa ise Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp, Nunez’den de rövanşı almayı başaramadı.

Kalan 3 olimpiyatta altın madalya elde eden Nunez ile Rio 2016’da final müsabakasında karşı karşıya gelen Kayaalp, rakibine mağlup olarak gümüş madalya elde etmişti.

Birçok defa karşılaşan iki güreşçinin maçı sonrası Nunez, Kayaalp’in yanına gidip teselli etti ve ona sarıldı.

Yasemin Adar, adını Türk spor tarihine yazdırdı

Sabah müsabakalarına çıkan kadınlar 76 kilo güreşçisi olan Yasemin Adar, son 16’da Brezilyalı Aline Silva’yı yenip çeyrek finale çıktı.

Milli güreşçimiz çeyrek finalde Amerika Birleşik Devletleri’nden rakibi Gray karşısında yenildi. Adar, Gray’in akşam seansındaki müsabakalarında Kırgız rakibini yenip finale kalmasıyla repesaj hakkı yakaladı.

Sabah saatlerinde Makuhari Messe'deki repesaj maçında Tunuslu Zaineb Sghaier'i tuş eden milli güreşçi Yasemin Adar, üçüncülük maçına çıkmaya hak kazanmıştı. Serbest stil 76 kiloda Kırgız Aiperi Medet Kyzy ile karşılaşan Yasemin, rakibini tuşla mağlup ederek bronz madalya elde etti.

Yasemin Adar, kadın güreşinde olimpiyat madalyası kazanan ilk sporcu olarak da adını Türk spor tarihine yazdırdı.

Kemal Kamal elendi

Sabah seansında mindere çıkıp son 16’da Moldovalı Victor Ciobanu’ya yenilen Kerem Kamal oyundan elendi.

Repesaj hakkı için Kerem Kamal, Moldovalı rakibinin finale çıkmasını bekledi. Ciobanu’nun yarı finalde elenmesiyle beraber bu hakkı yakalayamadı.

Yorumlar (0)