Milli güreşçi Polat Polatçı altın madalya kazandı

Almanya'nın Dortmund şehrinde devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda, serbest stil 97 kiloda Polat Polatçı, altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

SPOR 29.06.2021, 23:47 30.06.2021, 17:46
Milli güreşçi Polat Polatçı altın madalya kazandı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre milli sporcu Polat Polatçı, finalde Rus rakibi Ali Magomed Aliyev karşısında 13-6 gerideyken, rakibini tuşla mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Millilerden 1 altın, 2 bronz

70 kiloda yarışan Mevlüt Özdemir, repesajdan gelen Sırbistanlı Viktor Voinovic'i 8-4 mağlup ederek, bronz madalya aldı.

79 kiloda yarışan İsmail Küçüksolak ise repesajda Azerbaycanlı Sabuhi Amiraslanov'u 7-6 mağlup etti. İsmail Küçüksolak, ardından Gürcistanlı rakibi Otari Adeishvili'yi de 10-7 öndeyken tuşla mağlup ederek bronz madalya kazandı.

57 kiloda yarışan Ahmet Karavuş, bronz madalya müsabakasında repesajdan gelen Gürcistanlı Giorgi Gegelashvili'ye yenilince 5'inci oldu.

Böylece milli sporcular, 1 altın, 2 bronz madalya aldı.

Taner Garip finalde

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi serbest stil 74 kiloda temsil eden Taner Garip, ilk turda Makedon rakibi Elvedin Feta'yı 10-0 sayı tuşuyla, çeyrek finalde Almanya'dan Stas David Wolf'u 14-2 sayı tuşuyla ve yarı finalde de Ukraynalı rakibi Vadym Kurylenko'yu 6-3 mağlup ederek finale yükseldi.

Taner Garip, finalde Azerbaycanlı rakibi Cebrail Haciyev ile kozlarını paylaşacak.

61 kiloda Hamza Zopalı ise repesajda Belaruslu İvan Hramyka ile mücadele edecek, rakibini yenmesi halinde bronz madalya için Moldova'dan Pavel Andrusca ile karşılaşacak.

86 kiloda yarışan Emre Çiftçi de repesajda Azerbaycanlı rakibi Fuad Mayilov ile maça çıkacak, rakibini yendiği takdirde bronz madalya için Macar Joel Hencz ile karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)