Milli boksörümüz Samet, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Milli boksör Samet Gümüş, ilk defa katılacak olduğu Dünya Şampiyonası için altın madalyayı ülkemize getirme hedefi taşıyor.

SPOR 05.02.2023, 13:11 06.02.2023, 14:24
Milli boksörümüz Samet, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Samet, Dünya Şampiyonası'na Türkiye Boks Federasyonu'nun Kastamonu'da yer alan Kadıdağı Kamp Merkezi'nde her gün çift antrenman yapıyor. Kariyerinde 22 Yaş Altı Avrupa ve 6 Türkiye şampiyonluğu yer alan 21 yaşındaki milli boksör, ilk defa katılacak olduğu Dünya Şampiyonası'nda ringe altın madalyayı kazanmak amacıyla çıkacak.

"Spor olsun diye boksa başladım"

Milli boksörümüz yapmış olduğu açıklamada ailesinin desteğiyle boksa başladığını ifade etti. İlk defa Türkiye Şampiyonası'na 2015 senesinde katıldıktan sonra altın madalya aldığını anımsatan Samet, "Başlangıçta aslında boksta tam bir amacım bulunmuyordu, spor olması için yapıyordum. Türkiye şampiyonu olmamın ardından ise fikirlerim bütünüyle değişti. Bu spora ailemi ve ülkemi gururlandırmak için devam ettim." şeklinde konuştu.

Mayıs ayındaki Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Hırvatistan'da geçtiğimiz sene yapılan 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını ifade eden Samet, "Akdeniz Oyunları'nda üçüncülük elde ettim. Şimdi ise mayıs ayında bir Dünya Şampiyonası var ve ona hazırlanıyoruz. Ülkemiz için güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Hocalarımız bizlerle çok fazla ilgileniyor ve kampımız da güzel gidiyor." ifadelerini kullandı.

"Ülkemize altın madalyayı getireceğim"

Kariyeri süresince ilk defa Dünya Şampiyonası'na katılacak olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Samet, "Kendimize güveniyoruz. Avrupa şampiyonluğu gibi bir birinciliği daha inşallah kariyerime ekleyeceğim ve ülkemize altın madalyayı getireceğim." dedi.

Yorumlar (0)