Milli boksör Hatice Akbaş'tan altın madalya!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde Rumen Lacramioara Perijoc ile karşılaşan milli boksör Hatice Akbaş, dünya şampiyonu oldu.

SPOR 20.05.2022, 19:34 22.05.2022, 10:27 Hakan Öksüz
Milli boksör Hatice Akbaş'tan altın madalya!

Milli boksör Hatice Akbaş, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde Rumen rakibi Lacramioara Perijoc ile kozlarını paylaştı. 54 kiloda ringe çıkan Akbaş, tribünlerin desteğini arkasına aldı ve maça hızlı başladı.

İlk rauntta 4-1 kazanan milli boksör, ikinci raunta 3-2 yenildi. Son raunda üstün giren Hatice Akbaş, maçı 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu. Ayşe Çağırır ve Buse Naz Çakıroğlu'ndan sonra altın madalyaya ulaşan üçüncü boksör olan Hatice Akbaş, büyük sevinç yaşadı.

Hatice Akbaş şampiyonluk yolunda Alman Zeina Nassar, Ermeni Ekaterina Sycheva, Bulgar Stanimira Petrova, Taylandlı Tintabthai ve Rumen Lacramioara Perijoc'u mağlup etti.

"Sırada Paris Olimpiyatları var"

Altın madalyayı kazanmasının ardından basın mensuplarına demeç veren milli boksör Hatice Akbaş, "Yaşım çok küçük olmasına rağmen altın madalyayı Türkiye'ye kazandırabildim. Babamın ve antrenörlerimizin bana olan inancı boşa çıkmadı. Türk kadın boksörler olarak her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz. Takım olarak Paris Olimpiyatları'nda da bu performansı göstermek istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)