Milli boksör Busenaz Sürmeneli, tarihe geçti

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, kadınlar boksta 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, yarı finale yükselerek olimpiyat madalyasını garantiledi. 

SPOR 30.07.2021, 10:47 30.07.2021, 11:38
Milli boksör Busenaz Sürmeneli, tarihe geçti

Busenaz Sürmeneli, Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda tarih yazdı.

Busenaz yarı finalde

Kokugikan Arena'daki çeyrek final müsabakasında milli boksörümüz Busenaz, Ukraynalı rakibi Anna Lysenko'yla karşılaştı.

Son dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Ukraynalı rakibiyle olan mücadelesinin ilk raundunda 5 hakemden de tam puan aldı. İkinci rauntta agresif oyununu devam ettirek milli boksör, tüm hakemlerden tam puan almayı yine başardı. Üstünlüğünü son rauntta da sürdüren milli boksör Busenaz, adını yarı finale yazdırdı.

Madalya garanti

Yarı finale yükselerek olimpiyat madalyasını garantileyen 23 yaşındaki milli boksör Buseneaz, kadınlar boksta olimpiyat madalyasını garantileyen ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Busenaz'ın yarı final karşılaşması 4 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da müsabakayı yakından ve heyecanlı bir şekilde takip etti. Kasapoğlu, milli sporcuyu motive etmek amacıyla sık sık tezahüratta bulundu.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Busenaz Sürmeneli, "Tarihe geçtik. Bizim gibi birçok kardeşlerimiz de inşallah olimpiyat madalyaları kazanır. Ülkeme, kulübüm Trabzonspor'uma selamlarımı iletiyorum. Trabzonspor'a ilk olimpiyat madalyası gidecek. Bunun da özel bir gururu var." sözlerini kullandı.

Henüz tam performansını ringe yansıtmadığını belirten 23 yaşındaki Busenaz, "Maçlar ilerleyince daha da zor olacak. Kendimi açıkçası o maçlara sakladım. İnşallah güzel olacak. Türk halkına çok selam söylüyorum. Benim için dua etmelerini istiyorum." açıklamasını yaptı.

“Gurur verici”

Müsabakanın TSİ saat 06.00'da oynandığına dikkat çeken Busenaz, "Milyonlarca insan sizin için o saate alarm kuruyor ve maçınızı izliyor. Gerçekten gurur verici bir olay. Babamlar, annemler, efsane boksörlerin karşılaşmasını izlemek için sabah erken saatlere alarm kurarmış. Şimdi aynısı benim için oluyor. Çok gururluyum ve mutluyum. 13 yıldır gecemi gündüzüme katarak bu madalya için hazırlandım. O yürek, kapasite, inanç her zaman Türk kadınında vardır." yorumunu yaptı.

Ringe çıktığında yaptığı dansı da anlatan  Busenaz Sürmeneli, "Ben bu dansı aslında ringde rakibimin karşısında yapmak istiyordum. Fakat hocam ‘Bunu sakın maçta yapma, rakibine yakalanır sonra düşersin' demişti. Rakibime yanaşmadan bu dansı yapıyorum. Bana özel bir hareket ve sevinç olsun istiyorum. Bu şekilde bir imza hareket yapıyorum." şeklinde konuştu.

“Tarih yazdık”

Boks Milli Takım Antrenörü Cahit Süme, "Biz tarih yazdık. Bronz madalyayı garantiledik fakat altın madalyayla tamamlamak istiyoruz. Busenaz bir model haline geldi Alttan daha da nice sporcu inşallah gelir ve bu bir başlangıç olur." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)