Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat aşkına yumruk sallayacak

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Paris Olimpiyatları'na katılım hakkı elde etmek için 22 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Polonya'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'na hazırlanıyor. Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Çakıroğlu, takım olarak 6'da 6 yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

SPOR 29.05.2023, 11:32 Hakan Öksüz
Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat aşkına yumruk sallayacak

Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalyayla ayrılan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu'nun hedefi, Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanmak. Paris Olimpiyatları'na kota verilecek olan oyunlar, 22 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Polonya'da yapılacak.

Olimpiyat oyunlarında altın madalyaya çok yaklaşan Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa Oyunları'na Türkiye Boks Federasyonuna ait Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlanıyor. Günde çift antrenman yapan milli boksör, Avrupa Oyunları'nda altın madalyaya uzanmak ve Paris Olimpiyatlarına katılım hakkı kazanmak istiyor.

"Paris Olimpiyatları'na vize almak istiyoruz"

Tempolu bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Çakıroğlu, "Olimpiyat kotası verildiği için Avrupa Oyunları çok önemli. 7-8 aydır yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Avrupa Oyunları, Paris Olimpiyatları yolundaki ilk adım. Burada başarı sağlayıp olimpiyatlara vize alabileceğimizi düşünüyorum. Planladığımız gibi olmazsa bir dünya elemesi daha olacak." ifadelerini kullandı.

"Hedef 6'da 6"

Avrupa Oyunları'nda 6'da 6 yapacaklarına inandığını belirten Buse Naz Çakıroğlu, "Takım olarak durumumuz çok iyi. Bazı kilolarda seribaşıyız. Tokyo Olimpiyatları'nda Busenaz Sürmeneli altın madalya, ben de gümüş madalya aldım. Bu 2 madalyayı 6'da 6 yaparak taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)