Millî yüzücüler finalde!

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ve Beytullah Eroğlu finale yükseldi.

SPOR 14.09.2019, 14:08 14.09.2019, 14:09
Millî yüzücüler finalde!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan şampiyonada mîlli yüzücülerimiz bu sabah düzenlenen SS kategorisi 50 metre sırtüstü elemelerinde kadınlarda Sümeyye Boyacı 44.49 saniye, Sevilay Öztürk ise 50.99 saniyelik derecesi ile finalde yerini aldı. 

Beytullah Eroğlu da 41.38 saniye ile finale yükselmeyi başardı.

Final yarışları bugün saat 20.30'da gerçekleşecek.

16 yaşındaki millî yüzücü Sümeyye Boyacı, kariyerinde Para Swimming World Serisi'nde Amerika, İtalya, Finlandiya, Singapur ve Almanya'da toplam 6 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalyanın sahibi oldu. Millî yüzücü maç öncesi yaptığı açıklamada "Beni destekledikleri için çok teşekkür ederim. Sadece onlara değil, gencine, paralimpiğine, hayali olan herkese… Bu yarışa hazırlanırken yaşadıklarım, gözyaşlarım, sıkıntılarım hiçbiri anlatmakla geçmez ama çalışmalarımın karşılığını alırsam, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletirsem, bununla birlikte sporumuza gerekli değerin verildiğini görürsem ve insanların kalbine minicik de olsa dokunup umut verebilirsem benden mutlusu yok." şeklinde kendisini ifade etti.

Sevilay Öztürk, Londra'da Dünya Pralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre kelebekte 47.35 saniye ile üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemli başarılar elde eden Beytullah Eroğlu, 2010 dünya şampiyonasında tarihte ilk final yarışında yüzen milli yüzücü oldu. 2017 yılında Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda kariyerinde ilk kez 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu. Millî yüzücü ayrıca uluslararası yarışmalarda 34 altın, 24 gümüş ve 9 bronz madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar (0)