Metin Akyüz: Niye Ankaragücü'ne sahip çıkılmıyor?

Ankaragücü Başkan Vekili Metin Akyüz, "Kaos yaşıyorsak, tek sebebi Mehmet Yiğiner, yönetimi veya taraftar değil. Bunun sebebi tüm Ankara'dır...Yiğiner'i hakir gördüler. 'Çiçek Abbas' dediler. O filmi bir daha seyretsinler" açıklamasında bulundu.

SPOR 28.10.2019, 16:55 28.10.2019, 18:03
Metin Akyüz: Niye Ankaragücü'ne sahip çıkılmıyor?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkan Vekili Metin Akyüz, maddi ve sportif açıdan yaşadıkları zor günlerin tek sorumlusunun başkan Mehmet Yiğiner ve yönetimi değil, tüm Ankara olduğunu belirtti.

Ligin 9. haftası sona ererken almış olduğu 9 puanla 16. sırada bulunan MKE Ankaragücü'nün yönetim kurulu, 31 Ekim Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tandoğan Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda yönetim adına konuşan başkan vekili Metin Akyüz, Ankara'nın sahip çıkmadığını ve yerden yere vurduğunu öre sürerek kulüp başkanı Mehmet Yiğiner'e destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

"Göreve geldiğimizde futbolculara, üçüncü şahıslara, firmalara, amatör branş sporcularına 75 milyon dolar civarında borcumuz bulunmaktaydı" ifadelerine ver veren Akyüz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Kulübümüz bu borçlar nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Bırakın kulübü yönetmek için talip olmayı, kapısından dahi kimse geçmiyordu. 2012'nin temmuz ayında genel kurulunu 33 kişiyle yapan bir kulüp haline gelmişti. 7 yıldır kulübümüzün devamlılığını sağlamak ve futbol takımımızın Süper Lig'de mücadele etmesi için gece gündüz demeden tüm enerjimizle çalıştık. Camiamızın da birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, her zaman destek vererek kulübünün yanında olması sebebiyle birçok zorluğu aşarak 2 şampiyonluk elde ettik. 4 sezon arka arkaya mali ve sportif kriterleri tamamlayarak ulusal lisans aldık."

"Ankara, Ankaragücü'ne sahip çıkmak zorunda"

"Kaos yaşıyorsak tek sebebi Mehmet Yiğiner, yönetimi veya taraftar değil, bunun sebebi tüm Ankara'dır. Ankara, Ankaragücü'ne sahip çıkmak zorunda. Maçlara kaç milletvekili geliyor? Aylin Nazlıaka, Emrullah İşler ve Erkan Haberal haricinde milletvekilli göreniniz, tanıyanınız var mı? Diğer illerde maçlara gidiyoruz. Herkes takımına destek veriyor. Niye Ankaragücü'ne sahip çıkılmıyor?" 

"Bunların hepsi hayal ürünü"

"Sanki kulübün kasasında milyonlarca dolar vardı da onu yedik. Bunların hepsi hayal ürünü. 2013 yılından bugüne kadar 6 tane genel kurul yaptık. Bu genel kurullarda ikinci bir aday yönetime talip olmadı. Hatta Mehmet Yiğiner aday olmadığı halde genel kurul üyeleri tarafından aday gösterilerek başkan seçildi. Biz buraya kadar getirdik. Bundan daha ileri götürecek arkadaşlara kongre var. Bunun dışarıda kavgası edilmemeli. Bu kapı herkese açık. Kimseyi ötekileştirmedik. Herkes aday olabilir. Adaylık için gerekli prosedürü bilmek lazım. Bunların hiçbirini yerine getirmeden sanki Ankaragücü yönetimiyle bir şekilde farklı uğraşlarla, şekillerle... Yani siyaseten mi diyeyim? Bazı şeyleri de söyleyerek birilerini rencide etmek istemiyorum. Burası Ankaragücü, burası siyasetin üstünde olan bir yer. İçimizde AK Partili, MHP'li, CHP'li, İYİ Partili hatta HDP'li arkadaşlarımız var. Burada siyaset yapmıyoruz. Siyaset üzerinden kimseye prim vermek de istemiyoruz. Arkadaşlar gidiyor, siyasi parti liderlerini geziyor. Burası siyasetin ocağı değil. Delegeler her şeyi görüyor."

"O filmi bir daha seyretsinler"

Mehmet Yiğiner hakkında "Hakir gördüler, 'Çiçek Abbas' dediler. O filmi bir daha seyretsinler. Bir Şakir'e, bir de Çiçek Abbas'a baksınlar. Ben Çiçek Abbas olmaya razıyım." dedi.

Yorumlar (0)