Mete Gazoz ve kardeşi Melisa, olimpiyatlara birlikte hazırlanıyor 

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, kendisi gibi okçuluk sporuyla ilgilenen kız kardeşi Melisa ile birlikte müsabakalara hazırlanmaya başladı. “Melisa, kendi hikayesini kendisi yazmalı.” şeklinde konuşan Mete Gazoz, kendi çalışmalarından arta kalan zamanlarda kız kardeşinin antrenörü olarak görev yapıyor. 

SPOR 28.11.2021, 15:03 28.11.2021, 16:02
Mete Gazoz ve kardeşi Melisa, olimpiyatlara birlikte hazırlanıyor 

Tokyo Olimpiyatları’nda okçuluk dalında dünya şampiyonu olarak gerek ailesine gerekse Türk milletine büyük gurur yaşatan Mete Gazoz, okçuluk sporuyla ilgilenen 16 yaşındaki kız kardeşini müsabakalara hazırlıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Samsun’daki Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’na kız kardeşi Melisa Gazoz ile birlikte katılan Mete, kardeşiyle birlikte yarışmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getiriyor. 



“Melisa, başarılı bir okçu” 

Mete Gazoz: “Samsun’da birlikte yarıştık. Melisa sabah yarışacaktı ben de öğleden sonra salona çıkacaktım. Sabah Melisa’nın tüm atışlarını takip ettim. Kardeşim başarılı bir okçu. Onu izlerken hem heyecanlandım hem de gururlandım. Bundan sonraki müsabakalarda da bu heyecanı yaşamak istiyorum. Evde herkes okçu olunca ister istemez bu konu üzerine sohbet ediliyor. Fakat ben hiçbir zaman Melisa’nın da benim ardımdan gelmesi gerektiğini söylemedim. Yalnızca Melisa’nın yarışmalardaki sonuçlarından ötürü morali bozulduğunda bu motivasyonu nasıl yükseltebiliriz diye düşündük. Çünkü kardeşim bir birey. Kendi hikayesini kendisi yazmalı, kendi yolunu kendi çizmeli.” 



“Melisa’nın önüne çıkacak taşları kaldırmakla görevliyim” 

Mete Gazoz: “Benim misyonum, Melisa’nın kariyer yolculuğunda önüne çıkacak taşları kaldırmak. İlerleyen dönemlerde ister okçu olur isterse olmaz, buna ben karışmıyorum. Kardeşim okçuluk sporunda hızlı ilerleme kaydediyor. Samsun'daki puanı gayet iyiydi. İlerde olimpiyatlara birlikte katılabileceğimizi ve madalyalar alacağımızı düşünüyorum.” 




En büyü örneği, ağabeyi 

Melisa Gazoz, anne ve babasının da okçu olması sebebiyle henüz 3 yaşında iken bu sporla ilgilenmeye başladığın ve ilk okçuluk yarışmasına da 8 yaşında katıldığını aktarıyor. İlk hedefinin milli takıma girmek sonra da uluslararası müsabakalara katılmak olduğunu belirten Melisa, ağabeyini en büyük örneği olarak gördüğünü ve onun gibi olimpiyat şampiyonu olmak istediğini dile getiriyor. 

Yorumlar (0)