Mesut Özil, Fenerbahçe hesaplarını takipten çıkardı!

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan 33 yaşındaki yıldız futbolcu Mesut Özil, Almanya'ya döndü. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesaplarını takipten çıkaran Özil'in, ayrılığı kabullendiği yorumları yapıldı.

SPOR 20.06.2022, 10:07 20.06.2022, 17:46 Hakan Öksüz
Mesut Özil, Fenerbahçe hesaplarını takipten çıkardı!

2021'in Ocak ayında Premier Lig ekibi Arsenal'den transfer edilen Türk asıllı Alman futbol yıldızı Mesut Özil, Fenerbahçe'de istediği performansı yakalayamadı. Sakatlıklarla boğuşan 33 yaşındaki oyuncunun, futbol dışı aktivitelere fazla zaman ayırması, Başkan Ali Koç'u kızdırdı. Performansını bir türlü yükseltemeyen Mesut, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal tarafından kadro dışı bırakıldı.

Jorge Jesus'tan da ret yedi

Özil'in menajeri Erkut Söğüt'ün baskıları da sonuç vermedi. Fenerbahçe yönetimi, büyük umutlarla transfer edilen Mesut Özil'e resti çekti. Sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü Portekizli Jorge Jesus, Alman futbolcuyla ilgili gelen sorulara, "Daha önce alınan kararlara uyacağım. Takımda yer verilen oyuncularla devam edeceğim." yanıtını verdi.

Kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile Ozan Tufan'ın, sezon öncesi kampının ilk idmanında yer almadığı görüldü. Jorge Jesus'tan da onay alamayan Mesut Özil'in, Almanya'ya döndüğü kaydedildi. Özil'in, sosyal medya hesaplarından Fenerbahçe'yi takipten çıkarması dikkat çekti.

"Aslolan Fenerbahçe'dir" 

Kadro dışı bırakıldığı dönemde, sosyal medyadan "Aslolan Fenerbahçe'dir." şeklinde bir paylaşımda bulunan Mesut Özil, sarı lacivertli kulüple 2 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu kaydetmişti. Yaptığı bütün çağrılara rağmen olumlu bir cevap alamayan yıldız futbolcu, Fenerbahçe taraftarına seslenmişti.

"Kariyerime burada son vereceğim"

Takımdan ayrılmak istemediğini yönetime ileten Mesut, "Çocukluk aşkım olan Fenerbahçe'de oynamak, kariyer hedeflerimden biriydi. Kariyerime burada son vereceğim. Sözleşme devam ediyor. Takıma döneceğime inanıyorum. Yönetim tarafından benimle ilgili alınan karara saygılıyım." demişti.

2010 Dünya Kupası'nda yıldızı parladı, Real'e gitti!

2010 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Mesut Özil, turnuvanın bitiminde bir ay sonra İspanyol devi Real Madrid ile sözleşme imzalamıştı. Real Madrid ile La Liga ve İspanya Lig Kupası sevinçleri yaşayan Özil, çıktığı 159 maçta 27 gol ve 80 asistle oynamıştı.

Uzun yıllar Arsenal'de oynadı

2013'te 47 milyon euroluk bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'e giden Özil, burada inişli çıkışlı bir performans sergilemişti. Türk asıllı Alman yıldız, Arsenal formasıyla çıktığı 254 resmi karşılaşmada 44 gol atmış ve 77 asist yapmıştı.

Yorumlar (0)