Mesut Özil'den futbola veda mesajı

Real Madrid ve Arsenal'deki başarılı yılların ardından Fenerbahçe formasıyla Türkiye'de sahaya adım atan ve daha sonra Başakşehir'e transfer olan Mesut Özil, futbolu bıraktığını duyurdu. 34 yaşındaki Türk asıllı Alman oyuncu, futbolu bırakma gerekçesini de açıkladı.

SPOR 22.03.2023, 15:50 Hakan Öksüz
Mesut Özil'den futbola veda mesajı

İngiliz ekibi Arsenal'deki inişli çıkışlı performansıyla eleştirilen ve Ocak 2021'de Fenerbahçe'ye gelen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçirdiği sakatlıklar nedeniyle bir türlü dikiş tutturamadı. Geçen yıl temmuz ayında Medipol Başakşehir'e transfer olan Mesut, burada sahaya çıktığı 7 maçta skor üretemedi.

Real Madrid formasıyla çekilmiş fotoğrafını paylaştı

Emre Belözoğlu'nun yönetimindeki Başakşehir'deki durumu merak edilen Mesut Özil, yaptığı bir paylaşımla futbola veda etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan 34 yaşındaki Özil, veda mesajını Real Madrid formasıyla çekilmiş bir fotoğrafıyla verdi. Ünlü 10 numara, mesajında, "Son zamanlarda yaşadığım sakatlıklar, 17 yıl boyunca sürdürdüğüm profesyonel futbolculuk kariyerimi sonlandırma vaktimin geldiği belli oldu." ifadesine yer verdi.

Dünya Kupası'nda yıldızı parladı

Schalke 04 ve Werder Bremen gibi takımlarda top koşturan Mesut Özil, 2010 Dünya Kupası'ndaki performansının ardından ağustos ayında 18 milyon euro karşılığında İspanyol devi Real Madrid'e gitti. Burada forma giydiği 159 maçta 27 gol ve 81 asist yapma başarısı gösteren Özil, 2013'te 47 milyon euro karşılığında İngiliz ekibi Arsenal'e satıldı.

Arsenal, Fenerbahçe ve son olarak Başakşehir

Arsenal'de 2021'e kadar top koşturan Mesut Özil, sahaya çıktığı 254 maçta 44 gol, 79 asistlik performans sergiledi. İnişli çıkışlı performansı nedeniyle İngiliz spor basını tarafından hedef tahtasına oturtulan yıldız oyuncu, Ocak 2021'de bedelsiz olarak Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil oldu. Ünlü 10 numara, hem burada hem de daha sonra transfer olduğu Başakşehir'de eski günlerinden uzak bir performans sergiledi.

Yorumlar (0)