Messi Türkiye yolunda

TBMM Latin Amerikan ve Karayipler Parlamentosu Türk Delegasyonu Başkanı Ali Şahin, depremzedelerin acılarının bir nebze de olsa dindirilebilmesi için Türkiye ile Arjantin milli takımları arasında bir dostluk maçı düzenlemek istediklerini kaydetti. Sürecin olumlu gittiğini kaydeden Şahin, onaylanması durumunda Messi'nin Arjantin milli takımı ile Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

SPOR 18.05.2023, 08:43 18.05.2023, 14:27 Hakan Öksüz
Messi Türkiye yolunda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyadan Türkiye'ye mesaj yağmıştı. Arjantinli futbol yıldızı Messi, depremzedeler için "Kalbim onlarla!" mesajını göndermişti. Milli futbolcu Merih Demiral, Messi'nin imzalı PSG formasının depremzedeler için satışa çıkarılacağını duyurmuştu.

Depremzedeler için bir girişimde bulunduklarını kaydeden TBMM Latin Amerikan ve Karayipler Parlamentosu (PARLATİNO) Türk Delegasyonu Başkanı Ali Şahin, Türkiye ile Arjantin milli takımları arasında bir dostluk maçı düzenlemek istediklerini kaydetti. Afetzedelerin acılarının bir nebze de olsa dindirilmesi için uğraştıklarını belirten Şahin, Twitter'dan paylaşımda bulundu.

"Tarihte bu iki takım hiç karşılaşmadı"

İki milli takımın tarihte hiç karşı karşıya gelmediğini hatırlatan Şahin, Arjantin Futbol Federasyonuna bu talebin iletildiğini aktardı. Spor Bakanlığı ile Futbol Federasyonunun bilgisi dahilinde bu talebin iletildiğini kaydeden Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Arjantin Spor Bakanlığına mektup yazacak. Arjantin basını, depremzedeler için yapılacak bu özel maçı gündeme taşıdı." dedi.

"İki ülke halkı daha çok yakınlaşacak"

Görüşmelerin olumlu şekilde neticelenmesini arzuladıklarını vurgulayan Ali Şahin, "Depremzede aileler, stadyumda bu maçı izleyecek. Böylece hem iki ülke halkı daha çok yakınlaşacak hem de Türkiye ile Arjantin arasındaki ilişkiler derinleşecek. Sürecin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)