Messi tur peşinde, rakip Polonya

Dünya Kupası'nda C ve D Grubu'nda bugün 4 karşılaşma oynanacak. Gecenin en dikkat çekici maçı Arjantin ile Polonya arasında yapılacak. Kadrosunda Messi'yi bulunduran Arjantin, üst tura yükselmek için Polonya karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. İşte günün programı...

SPOR 30.11.2021, 14:04 01.12.2022, 00:50 Hakan Öksüz
Messi tur peşinde, rakip Polonya

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda üçüncü grup maçları oynanıyor, son 16 turuna katılacak takımlar netleşiyor. C ve D Grubu'nda bugün 4 maç oynanacak. D Grubu'nda yapılacak günün ilk karşılaşmaları, saat 18.00'de başlayacak.

Üst tura yükselmesi kesinleşen güçlü Fransa, saat 18.00'de 1 puanlı Tunus ile karşılaşacak. Education City Stadı'nda yapılacak maçta Yeni Zelandalı hakem Matthew Conger düdük çalacak. Danimarka maçından 1 puan aldıktan sonra Avustralya'ya yenilen Tunus, gruptan çıkması kesinleşen Fransa karşısına 3 puan parolasıyla çıkacak. 

Danimarka ve Yeni Zelanda tur için sahada

Grubun kritik maçında Danimarka ile Yeni Zelanda karşılaşacak. Saat 18.00'de başlayacak olan mücadele, Al Janoub Stadı'nda yapılacak. Cezayirli hakem Mustapha Ghorbal'in yöneteceği maç nefes kesecek. Maçı kazanması durumunda Avustralya, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu maçın sonucuyla birlikte Fransa-Tunus karşılaşmasının da sonucu beklenecek. Gruptan çıkacak ikinci takım, bu maçların ardından belli olacak. 

Messi'nin kupa hedefi, Polonya maçına bağlı

Günün en dikkat çeken maçı C Grubu'nda oynanacak olan Arjantin-Polonya mücadelesi olacak. Gruptaki ilk maçında Suudi Arabistan'a yenildikten sonra Meksika'yı 2-0'lık skorla geçen Arjantin, 4 puanlı Polonya'yı yenerek grubu lider tamamlamak istiyor. Arjantin'in yaşayan efsanesi Lionel Messi, katıldığı son Dünya Kupası turnuvasında mutlu sona ulaşmak istiyor.

Saat 22.00'de başlayacak olan zorlu mücadele, Stadyum 974'te yapılacak. Grup liderini belirleyecek maçta Hollandalı hakem Danny Desmond Makkelie düdük çalacak. Gruptan çıkmak için Polonya'ya beraberlik yetecek. Arjantin ise gruptaki diğer maçın skoruna bakmadan üst tura yükselmek için galibiyet arayacak. Beraberlik halinde Meksika-Suudi Arabistan maçından gelecek skora bakılacak.

Meksika-Suudi Arabistan maçı, gruptaki dengeleri değiştirecek

C Grubu'nun diğer önemli maçında 3 puanlı Suudi Arabistan ile 1 puanlı Meksika karşılaşacak. Saat 22.00'de başlayacak Lusail Stadı'nda yapılacak. Kritik mücadelede İngiliz hakem Michael Oliver görev yapacak. 

Gruptaki ilk maçta Arjantin'i 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza atan Suudi Arabistan, ikinci maçta Polonya'ya 2-0 mağlup olmuştu. Meksika ise Polonya beraberliğinin ardından Arjantin'e yenilmişti. 

Meksika'nın gruptan çıkması için Suudi Arabistan'ı yenmesi, diğer maçta ise Arjantin'in mağlup olması gerekiyor. Arjantin'in berabere kalması durumunda Meksika, rakibini 4 farklı yenmek zorunda. Puan ve averajların aynı olması halinde en çok gol atan takım üst tura çıkıyor. Meksika-Suudi Arabistan maçının berabere bitmesi durumunda gruptan çıkmak için Arjantin'e beraberlik yetiyor.

Yorumlar (0)