Messi ilk kez açıkladı: “Dünya Kupası’nda favori onlar”

Dünya Kupası’nın başlamasına sayılı günler kala Arjantin’in dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi’den çarpıcı açıklamalar geldi. Dünya Kupası’nda 3 ülkeyi favori olarak gösteren Messi, Arjantin için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 

SPOR 17.11.2022, 10:45 17.11.2022, 17:45
Messi ilk kez açıkladı: “Dünya Kupası’nda favori onlar”

Dünya Kupası heyecanı, 20 Kasım Pazar günü Katar-Ekvator maçı ile başlayacak. Dev organizasyonda Lionel Messi’nin nasıl bir performans sergileyeceği de merakla bekleniyor. Birçok futbolsever, bu turnuvanın Messi’nin son Dünya Kupası olacağını düşünüyor. Diğer taraftan bir diğer futbol efsanesi Cristiano Ronaldo da Portekiz ile birlikte bir tarih daha yazmak için mücadele edecek. Her açıdan birçok farklı hikayeyi barındıran Dünya Kupası’na ilişkin Lionel Messi’den yeni bir açıklama geldi. Arjantinli yıldız turnuvada favori gördüğü takımları; Fransa, İngiltere ve Brezilya olarak açıkladı. Messi’nin Arjantin’i favori ülkeler arasında göstermemesi ise dikkat çekti.

“Şampiyonluk adaylarım İngiltere, Fransa ve Brezilya”

Ülkeleri için ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtacaklarını belirten Messi, “Şampiyonluk adaylarım İngiltere, Fransa ve Brezilya. Dünya Kupası’nda favori olarak onları görüyorum. Bu 3 takım, turnuvadaki diğer takımlardan ayrı bir konumda. Ancak elbette bu çok özel ve zor bir organizasyon. Dünya Kupası’nda her an her şey olabilir. Arjantin olarak kendimize güvenimiz tam. Herkesin şansının olduğu güzel bir grupta yer alıyoruz. Bu sebeple adım adım hareket etmeliyiz. Her maça elbette kazanmak için çıkacağız. Bu tür turnuvalarda grup aşamaları asla kolay olmaz. Bunun bilincindeyiz. Umuyorum ki Dünya Kupası’na en güçlü şekilde başlarız ve bunun devamını getiririz” şeklinde konuştu. 

C grubunda yer alan Arjantin; Meksika, Polonya ve Suudi Arabistan ile birlikte bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. Milli formayla şu ana kadar 164 maça çıkan Lionel Messi, ülkesine ilk kupa zaferini 2021 yılında Copa America’yı kaldırarak yaşatmıştı. 

Yorumlar (0)