Medipol Başakşehir, İsrail'de tur peşinde!

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında İsrail ekibi Maccabi ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, rövanş karşılaşmasına çıkacak. İşte Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki geçmişi...

SPOR 27.07.2022, 10:04 27.07.2022, 17:31 Hakan Öksüz
Medipol Başakşehir, İsrail'de tur peşinde!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, İsrail ekibi Maccabi Netanya ile yarın deplasmanda karşılaşacak. Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunun İstanbul'da oynanan ilk maçı 1-1 sona ermişti. İsrail temsilcisinin 2'nci dakikada Gil Itzhak ile bulduğu gole 81'de Patryk Szysz ile karşılık veren Başakşehir, turu rövanş maçına saklamıştı. 

Maccabi Netanya-Medipol Başakşehir ne zaman?

Peki Maccabi Netanya-Medipol Başakşehir maçı ne zaman oynanacak? 28 Temmuz Perşembe günü saat 19.45'te başlayacak maç TRT Spor'dan naklen ekranlara gelecek. Karşılaşmanın hakemi Dario Bel olacak. Karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde uzatma bölümüne geçilecek. Maçı kazanan takım üst tura yükselecek.

37 maçta 40 kez rakip fileleri havalandırdı

Yarın İsrail ekibi Maccabi Netanya ile kozlarını paylaşacak olan Medipol Başakşehir, 38'inci Avrupa kupası maçına çıkacak. Daha önce yapılan karşılaşmalarda 9 kez kazanan Başakşehir, 19 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 40 kez havalandıran temsilcimiz, 64 gol yedi. Emre Belözoğlu, Başakşehir'in başındaki ikinci Avrupa maçına çıkacak. Medipol Başakşehir, daha önce Abdullah Avcı ve Okan Buruk yönetiminde Avrupa'da sahne almıştı.

Deplasmanda sadece 3 galibiyet aldı

Maccabi Netanya ile yarın İsrail'de karşılaşacak Medipol Başakşehir, Avrupa'daki 19'uncu deplasmanına çıkacak. Bu maçlarda 12 kez mağlup olan Başakşehir, 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Deplasmandaki maçlarda 19 kez rakip kaleciyi geçen Başakşehir, 42 gol yedi. Takımın Avrupa'daki en golcü ismi, geçen sezonun devre arasında Trabzonspor'a giden Edin Visca oldu. Edin Visca, Medipol Başakşehir formasıyla Avrupa'da 14 gol attı.

İlk galibiyetini Club Brugge karşısında aldı

Avrupa'daki ilk karşılaşmasına 2015-2016 sezonunda çıkan Medipol Başakşehir, Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a 2-0 ve 2-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'nden elenmişti. Sonraki sezon Hırvatistan takımı Rijeka ile 0-0 ve 2-2 berabere kalan Başakşehir, rakibini eleyerek tur atlamıştı. Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki ilk galibiyeti 2017-2018 sezonunda geldi. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Club Brugge'u 2-0 yenen Başakşehir tur atladı. 

Yorumlar (0)