Mbaye Diagne, Galatasaray'a mı dönüyor?

Belçika Ligi kulüplerinden Club Brugge, istenmeyen oyuncu olarak ilan edilen Mbaye Diagne'yi Galatasaray'a geri göndermek istiyor.

SPOR 12.11.2019, 17:43 12.11.2019, 17:46
Mbaye Diagne, Galatasaray'a mı dönüyor?

Galatasaray'ın sezon başında Club Brugge'a kiralık olarak gönderdiği Mbaye Diagne, Belçika'da gündemden düşmüyor.

Club Brugge'un Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile oynadığı karşılaşmada takım arkadaşı Vanaken'den topu alıp penaltı atışını kullanan ve kaçıran Diagne, kulübünde eleştiri oklarının hedefi oldu.

Mbaye Diagne krizi büyüyor! Club Brugge, Senegalli yıldızı Galatasaray'a göndermek istiyor

Belçika basınında yer alan haberde; Club Brugge, teknik direktör Philippe Clement'in de takımda görev vermek istemediği Diagne'nin kiralık sözleşmesini sonlandırıp  Galatasaray'a geri göndermek istediği ifade edildi.

Diagne için şu zamana kadar Galatasaray'a 900 bin euro ödeme yapan Belçika ekibi, kontratta yer alan 3.35 milyon euroluk ücretin tamamını ödemeyi kabul etmedi.

mbaye diagne club brugge ile ilgili görsel sonucu

Sarı-kırmızılı takımın ise Belçika kulübünden kontratta geriye kalan 2.45 milyon euroyu istediği ve Club Brugge'un zor durumda kaldığı açıklandı.

Devre arasında iki takımın görüşmeler gerçekleştirerek ve ortak bir karara varmaya çalışacak.

Diagne ve takımı arasında neler yaşanmıştı?

Vanake'den topu alıp penaltının başına geçen Diagne'nin penaltıyı kaçırması  büyük yankı uyandırmıştı. Karşılaşmanın ardından soyunma odasında Diagne ile takım arkadaşları arasında başlayan tartışmanın birden büyüdüğü ve yardımcı antrenöre yumruk isabet ettiği ifade edilmişti.

mbaye diagne club brugge ile ilgili görsel sonucu

Konu hakkında açıklamalar yapan Club Brugge Teknik Direktörü Clement, yaşanan olayı doğrulayarak şu ifadelere yer vermişti:

"Bir oyuncu aptalca bir hata yapar ve sonuca büyük olasılıkla etki eder. Bu duruma soyunma odasında çok kızdım ama saatler süren bir tartışma olmadı. Soyunma odasına girdiğim anda tartışma bitti. Diagne asla cevap vermedi, çünkü hatalı olduğunu biliyordu ve bunu kabullendi. Ceza olarak pazar günkü maçta bizimle olmayacak. Bu süreçte kendisini gözlemleyeceğim ve tavırlarına göre önümüzdeki günlerde durumunu netleştireceğim. Buradaki geleceği tamamen kendisine bağlı."

Sosyal medya üzerinden yaşanan olayların ardından takım arkadaşları ve taraftarlardan özür dileyen Mbaye Diagne, Club Brugge'ün hafta sonunda ligde oynayacağı Antwerpen maçı kadrosunda forma giyememişti.

Yorumlar (0)