Max Kruse: Bunu şov için yapmadım

Fenerbahçe'de forma giymekte olan Max Kruse, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir röportaj verdi. Kulüp tarafından yayınlanan videoda, sarı-kırmızımlı takımla oynanan derbide İstiklal Marşı'nı okuması hakkında Alman oyuncu, Türkiye'deki yaşantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SPOR 29.10.2019, 11:17 29.10.2019, 14:22
Max Kruse: Bunu şov için yapmadım

Sarı-lacivertli takımın yıldız oyuncusu Max Kruse, Fenerbahçe kulübünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çektiği videoda bulundu.

Dev Galatasaray derbisinde İstiklal Marşı’nı okuyan ve 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödüllerinde aday olarak yer alan Kruse, "Buradaki insanlara saygı göstermek istedim. Milli Marşı öğrenmemin nedeni bu. Bunu şov için yapmadım" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Burada çok iyi yaklaşımlar aldığını ifade eden Kruse, "Buradaki insanlar çok iyi. Misafirperverlik Almanya’ya göre daha farklı. Almanya’da her şey başından sonuna kadar planlıdır. Burada biraz daha rahat. İnsanlar çok cana yakın" ifadelerine yer verdi.

"Denedim ve amacıma ulaştım"

Milli marşı ezberlemesi hakkında Alman futbolcu, "İstiklal Marşı’nı bir önceki milli arada Türkiye’nin maçını izlerken duydum. 3-4 hafta içinde odamda öğrendim. Zor oldu çünkü yeni bir ülkeye ve dile alışmak kolay değil. Özellikle de Milli Marşı’nı öğrenmek. Denedim ve amacıma ulaştım. 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödülüne aday gösterilmek benim için onur. Daha önce böyle bir ödüle aday gösterilmemiştim. Bu kadar büyük etki yaratacağını tahmin etmemiştim. Bunu şov için yapmadım" dedi.

Sarı-laciverli takımda çok mutlu oldğunu belirten oyucu, "Fenerbahçe’ye gelmek benim için doğru bir karardı. Burada 3 ayımı geçirdikten sonra bunu söyleyebilirim. Buraya geldiğimde çok iyi karşılandım. Artık bu ülkenin parçasıyım. Türkiye’nin en büyük kulübünde oynuyorum" şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorumlar (0)