Marsilya'da transfer krizi: Gerçek yaşı şoke etti

Fransa Ligue 1 takımlarından Olimpik Marsilya'nın yeni transferi Chancel Mbemba'nın 27 yerine 34 yaşında olduğunun öne sürülmesi, ülke medyasında büyük yankı uyandırdı.

SPOR 17.07.2022, 20:48 18.07.2022, 15:23
Marsilya'da transfer krizi: Gerçek yaşı şoke etti

Olimpik Marsilya'nın bonservis ücreti ödemeden üç senelik sözleşmeye imza attığı futbolcunun, dört farklı doğum tarihi olduğu iddia edildi.

Bahse konu kayıtlarda, Demokratik Kongo'da futbola başladığı takımdaki ilk profesyonel lisansında doğum tarihi 1988 olarak görülen Mbemba'nın farklı kayıtlarda ise 1990, 91 ve 95 doğumlu olduğuna ilişkin belgeler paylaşıldı.

Demokratik Kongolu futbolcunun yaşına dair bu tartışmaların uzun senelerdir sürdüğü de ortaya çıktı. Mbemba'nın 2011'de Avrupa'ya ilk transfer olduğu Anderlecht takımında da yaşı sebebiyle benzer problemler yaşamasının akabinde Belçika temsilcisi, FIFA'ya başvuruda bulundu.

8 Ağustos 1994'te karar kılındı

Mbemba'nın o zamanlar milli takımlarda hangi yaş kategorisinde oynayacağına dair endişelerin artması üzerine FIFA, doğduğu tarihe ilişkin resmi bir belge çıkarılması için adli makamlara başvuru yaptı ve mahkeme kararı doğrultusunda, oyuncunun doğum tarihi olarak, bugünkü resmi yaşına denk gelen 8 Ağustos 1994 günü belirlendi.

Oyuncu hakkında ortaya çıkarılan son belgelerin bir defa daha FIFA'ya gönderildiği ve yeni bir tahkikat başlatıldığı da kaydedildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 66 müsabakada görev yapan Chancel Mbemba, Anderlecht, Newcastle United ve Porto takımlarında forma giydi.

Yorumlar (0)