"Marifeti değil rezaleti öne çıktı"

Süper Lig'in 10.hafta maç programında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yenilgiye uğrattı. Kritik maçın sonrasında spor yazarları çarpıcı açıklamalarda bulundular.

SPOR 02.11.2019, 09:59
"Marifeti değil rezaleti öne çıktı"

Karşılaşma hakkında spor yazarlarının yorumları şu şekilde:

Mehmet Demirkol: "Bariz sorunun devam ettiği açık"

"Dün akşam Rizespor’un yenilmek için bir rakibe ihtiyacı yoktu... Ancak, öte yandan Galatasaray’ın geçtiğimiz haftalara oranla çok daha konsantre ve hareketli olduğunu da söylemek lazım. Seri, Ömer, Lemina üçlüsü toplu ya da topsuz baskıda Rize’nin az olan enerjisini kolay söndürdü. Maçın başında savunma arkasına müsait pozisyonlarda atılmayan toplar Galatasaray savunmasını yüreklendirdi. Ev sahibi kompakt kaldı. Babel ve Emre Mor oyunun biraz içinde kalabilse, bariz bir planın parçası olabilse pozisyon sayısı ve kalitesi anlamında büyük bir fark oluşabilirdi. Ancak bu bariz sorunun devam ettiği açık. Galatasaray’ın anlamlı, anlaşılır bir planı yok. Bu plan çerçevesinde işi yürütecek ikililer de. Bunu sağlamak mümkün olana dek Galatasaray’ın maç performanslarını rakiplerin seviyesi ve takımın mücadelesi belirleyecek. Kalite değil. Lig standartlarında PSG maçına benzetilebilir. Plan yok, mücadele var. Galatasaray’ın mücadele ettiği seviye için yeterli değil. Herkes elinden gelen her şeyi ve fazlasını yaptı. Ancak bu bir F.T. takımı için yeterli değil. Plan lazım. Herkesin izlerken ve oynarken anlayabileceği bir plan."

galatasaray çaykur rizespor ile ilgili görsel sonucu

Yasin Yıldırım: "Andone ilerde yalnızları oynadı"

"Fatih Terim’in bu seneki en büyük hatası gerçekleri kabul etmeyişi ve olmayacak hayaller kurması. Korner bile kullanamadan kaybedilen Beşiktaş maçından sonra, “Bu takım F.T.’nin takımı değil” demişti. Bu takımı kuran, transferleri yapan, mental ve fiziksel olarak hazırlayan başka biri değildi oysa. F.T.’nin takımları önde basardı, çok koşardı, rakibi boğardı. Ama o F.T. eski F.T. değil. Rize maçında mecburi rotasyon sonrasında yenilenen Galatasaray’ın nasıl bir tepki vereceği merak konusuydu. Ahmet defansta fena değildi, Şener iyi götürdüğü maçı tamamlayamadı, Ömer, çoğu kez hatalı kararlar verse de dikine gitmeye çalışması ve golü getiren etkili ortasıyla takımı sırtladı. Emre bol bol çalım attı. Sonuç, organize olmayan iki atakta biri penaltıdan iki gol. Doğruların çok daha az olduğu alışık olduğumuz F.T. futbolu. Andone ilerde yalnızları oynadı. Çünkü Galatasaray’ın kopuk futbolu forvetler için başa bela. Ya etkisiz kanat ortaları geliyor ya da yanlış son pas tercihleriyle forvet kim olursa olsun hayata küstürülüyor. Hızlı çıkılan ancak bitirilemeyen kontralar, etkisiz paslaşmalar ve düşük tempo... KÖTÜ Rize önünde rahat bir galibiyet sadece krizin derinleşmesini önleyerek oh çektirdi. Ama gelecek adına yine de umut vermeyen, alıştığımız, alıştırıldığımız F.T. futbolu arka arkaya oynanacak Real Madrid, Gaziantep, Başakşehir, Brugge, Trabzon ve Alanya maçlarını kaldırmaz."

galatasaray çaykur rizespor ile ilgili görsel sonucu

Serkan Akcan: "Sahanın en kötüsü Emre Mor’du"

"Maçı böylesine net bir skorla kazanmış olsa da Galatasaray’ın savunmasından başlayan bir sorunlar yumağının olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Galatasaray geçen sezon geriden kurduğu oyunla fark yaratırken bu sezon bundan eser yok. Yani sorun sadece savunmanın üzerine yıkılacak kadar basit değil. Sahada çok net bir şema problemi var, takımın organizasyon şeması bozuk. Tüm takım Babel üzerinden ilerlemeye çalışıyor. Galatasaray’ın sahada acil ikinci santrfora ihtiyacı var. Real Madrid maçı öncesi Rize’ye karşı rotasyon anlaşılır bir durum. Fakat bu değişim sadece sahada farklı isimde Sarı-Kırmızı forma giyen futbolcuları izlettiriyor. Yoksa yine aynı sorunlar sürüyor. Sahanın en kötüsü Emre Mor’du. Emre zaten EURO 2016’da bundan farklı değildi ki. Umut veren, potansiyeli olan, bazen saman alevi gibi parlayıp tribünleri heyecanlandıran ama bir türlü büyük takım oyuncusu olamayan genç yetenek. Korkarım böyle başlayan kariyeri sonuna kadar böyle devam edecek. Keşke yanıltsa!"

galatasaray çaykur rizespor ile ilgili görsel sonucu

Şansal Büyükak: "Hiç görmedik Seri‘yi"

"Galatasaraylı “enseyi karartmasın”... Galatasaray‘da bütün durgunluğuna rağmen Süper Lig‘i rahat götürecek derinlikte ve genişlikte bir kadro var... Üstelik zirve için bir maçlık, bir galibiyetlik fark ha var, ha yok... Galatasaray için böyle bir fark ligde bugüne kadar sorun olmadı, bu sezon ve bu kadro için de olmaz... Ama iyi maçlara, iyi sonuçlara, hatta destansı galibiyetlere alışan Galatasaray seyircisini elbette bu futbol, bu mücadele haklı olarak kesmiyor... Seyirci daha hırslı, daha hızlı, daha fazla heyecanlandıran, daha fazla üreten bir Galatasaray istiyor... Son Beşiktaş maçında tek korner bile atamadan doksan dakikayı bitiren Galatasaray‘a haklı olarak tepki koyuyor... Galatasaray‘ın değişik kadrosu Rize maçına eski oyunlarına oranla biraz daha hırslı, biraz da hızlı, biraz daha organize başladı... Ancak iki dakika içinde gelen iki golde Galatasaray‘ın “marifeti” değil, Rizespor‘un “rezaleti” öne çıktı... İlk golde Moroziuk, son derece rahat uzaklaştıracağı topun taça çıkmasına izin verince, Galatasaray atağı başladı, o top da, Talbi‘nin kafasından Rize ağlarına gitti... Yani Rize kendi hazırladı, kendi attı, golü kendi yedi... Çok rastlanır bir durum değil... Galatasaray‘da sol kanat hareketli göründü... Babel, ardından Nagatomo o kulvarı iyi kullandılar... Ömer Bayram‘ın iyi oyunu bir yana, önce mücadelesine “saygı” duymak lazım... Neyi var, neyi yok ortaya koyuyor... Seri bir sağa, bir sola iyi toplar dağıttı, ancak Rize ceza alanına yaklaşmaya tövbeli gibiydi... Son dakikalardaki bir şut dışında tehlike alanlarında hiç görmedik Seri‘yi..."

galatasaray çaykur rizespor ile ilgili görsel sonucu

Osman Şenher: "Lemina gerçekten futbolu iyi bilen, çok kaliteli bir futbolcu"

"Sıkıntılı günleri atlatmak kolay bir iş değil. Geçen hafta gerçekten futbolcular olsun herkes çok eleştirildi. Rizespor maçında Galatasaray’ın nasıl futbol oynayacağı, hangi kadroyla çıkacağı gerçekten merak konusuydu. Futbolcularla beraber yaşayan tabii ki Fatih hoca... Bizler sadece maçlardaki futbolcu performansını yazabiliyoruz ama antrenmanda ne durumda olduklarını bilmiyoruz. Bunu da bilen teknik adam. Taraftardan çok büyük tepki alan Belhanda, Feghouli dün gece yedek kulübesindeydi. Belhanda’nın pozisyonunda Lemina oynadı. Lemina gerçekten futbolu iyi bilen, çok kaliteli bir futbolcu. Rizespor karşısında en etkili futbolculardan bir tanesiydi. Önceki maçlara göre bütün takım daha hırslıydı, daha az top kaybıyla oynadı. Bilhassa ilk 20 dakika, sahada basmadık yer bırakmayan bir Galatasaray vardı. Bunun da karşılığını iki gol atarak aldı. Hepimiz daha farklı galip gelir, daha çok gol atar diye düşünüyorduk. Bihassa son vuruşlarda yine etkili olamadılar. Ama daha önceki maçlara göre orta sahada Ömer, Seri, Lemina hiç olmazsa rakibe baskı yaptılar. Daha iyi mücadele ettiler. Babel de çok eleştiri alan futbolculardan bir tanesiydi. Oyundan çıkana kadar da Lemina’dan sonra takımın en etkili futbolcusuydu. Emre Mor’un ayağına top yakışıyor. Güzel de paslar atıyor ama biraz daha skora dönük oynaması lazım."
 

Yorumlar (0)