Marco Van Basten, FIFA 20'den çıkartıldı!

Hollanda futbolunun efsane isimleri arasında yer alan Marco Van Basten, canlı yayında dile getirdiği "Nazi sloganı"nın ardından oyun dünyasının en iyileri arasında yer alan FIFA 20'den çıkartıldı.

SPOR 04.12.2019, 15:42 04.12.2019, 15:58
Marco Van Basten, FIFA 20'den çıkartıldı!

Hollanda ve dünya futbolunun unutulmaz oyuncuları arasında yer alan 3 Altın Top ödüllü Marco van Basten, canlı yayında yaptığı “Sieg Heil” açıklamasının ardından futbolseverlerin en çok tercih ettiği oyunlar arasında yer alan FIFA 20’dan çıkartıldı.

FIFA 20, Marco van Basten’in oyundan çıkarıldığını yayınladığı mesaj ile kullanıcılarına duyurdu.

FIFA 20 tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

FIFA Topluluğu,

Geçtiğimiz günlerde Marco van Basten tarafından yapılan yorumların farkındayız. Oyunumuzun tüm bölümlerinde eşitliğe ve çeşitliliğe olan bağlılığımızı korumaya kararlıyız. Bu nedenle, Marco van Basten İKON ögelerini ikinci bir bildirime kadar Paketlerden, KKG’lerden ve FUT Draft’ten kaldırıyoruz.

Yeni güncellemeler için bizi takip edin.

FIFA Ekibi 

İlgili resim

Neler olmuştu?

Hollanda ve dünya futbolunun unutulmaz futbolcuları arasında yer alan Marco van Basten, Hollanda Ligi 14. hafta maçında oynanan Ajax–Heracles karşılaşmasını, yayıncı kuruluş Fox Sports'ta değerlendirmişti.

Karşılaşmadan önce, muhabirin Herakles ekibinin Alman antrenörü Frank Wormuth ile Almanca yaptığı canlı röportajın ardından, stüdyoda Marco van Basten’in “Sieg Heil” (Yaşasın Zafer) diye seslendiği duyulmuştu. Nazilerin sembol sloganları arasında yer alan bu sözlerin sosyal medyada yayınlanması tartışmaların odak noktası olmuştu.

Gelen tepkilerin ardından kanal yönetimi, van Basten’ın programındaki yorumculuğunu geçici olarak durdurmuştu. 3 Altın Top ödüllü isim ise gafı hakkında, “Aptalca ve uygunsuz” sözleriyle özür diledi.

Kanal yönetimi, van Basten’in bir haftalık ücretinin Hollanda Savaş Belgeleri Enstitüsü isimli kuruluşa bağışlanacağını dile getirmişti.
 

Yorumlar (0)