Marcelo Guedes'e çirkin saldırı!

Bir dönem Beşiktaş forması giyen Marcelo Guedes'e dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Leipzig karşılaşmasının ardından çirkin bir saldırı yapıldı.

SPOR 11.12.2019, 09:43 12.01.2020, 20:30
Marcelo Guedes'e çirkin saldırı!

Beşiktaş'ta oynadığı dönemde taraftarların sevgisini kazanan ancak maddi olanaklar sebebiyle Lyon'a satılan Brezilyalı stoper Marcelo Guedes'e dün akşam Fransa'da çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

Sezon başından bu zamana kadar Lyon'lu taraftarlarla bir türlü anlaşamayan tecrübeli stopere Leipzig maçının ardından bir taraftar, üzerinde eşek fotoğrafı olan ve "Marcelo bu kulübü terk et" yazan bir pankartla sahaya atladı.

Pankartı ilk görenler arasında yer alan kaptan Memphis Depay hızla taraftarın üzerine koşarak tepkide bulundu ve pankartı indirdi. Sonrasında Galatasaray'ın eski oyuncusu Denayer de taraftara tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri, Lyonlu futbolcular ve taraftarlar saha içerisinde tartışmaya başladı. Daha sonra ise taraflar birbirinden ayrıldı.

"Takım olarak bütün futbolcularımıza inanıyoruz"

Olaya ilk müdahelede edenler arasında yer alan Hollandalı yıldız Memphis Depay şu açıklamalarda bulundu:

"Bana bak! Ne görüyorsun? Öfke? Öfkeli biriyim, kızgınım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bir takımın taraftarı tarafından desteklenmediğini bilerek oynaması çok zor. Bizden ne bekliyorsunuz? Ailelerimize hakaret eden taraftarlara teşekkür ediyoruz! İyi sonuç alınan bir maçtan sonra stadınızda taraftarınızla bunu kutlayamazsanız burada oynamak hiç mantıklı gelmiyor. Takım olarak bütün futbolcularımıza inanıyoruz."

"Bunlar bizim kabul edemeyeceğimiz şeyler"

Yaşanan olaydan sonra Lyon kulüp Başkanı Aulas bir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Depay ne kadar iyi bir kaptan olduğunu gösterdi ve yapabileceğini yaptı. Marcelo karşıtı pankartı açan taraftarın videosu elimizde. Gidip onunla ve taraftar grupları ile görüşeceğim. Bunlar bizim kabul edemeyeceğimiz şeyler. 32 yıldır bu işteyim. Bugün, Lyon, Şampiyonlar Ligi'nin eleme turlarında 12. kez yükselmeye hak kazandı. Tabii ki oyuncular bu kaba saldırıdan dolayı üzgünler. Ben de üzgünüm. Olaydan sonra Marcelo'nun çok sinirlendiği ve taraftarlara el hareketi yaptığı da görüldü."
 

Yorumlar (0)