Marcao, Galatasaray’da kalacak mı? Son kararını verdi

Bir süredir İspanyol kulübü Sevilla ile görüşme halinde olan Galatasaray’ın başarılı savunma oyuncusu Marcao, transferiyle ilgili son kararını verdi.

SPOR 02.07.2022, 11:47 04.07.2022, 09:46
Marcao, Galatasaray’da kalacak mı? Son kararını verdi

Edinilen bilgilere göre Sevilla ile prensip anlaşmasına varan Marcao, Galatasaraylı yöneticilerle görüşerek bonservis ücreti konusunda kolaylık talep etti. Yeni sezonda La Liga’da forma giymek istediğini ve Sevilla ile her konuda anlaştığını belirten Brezilyalı futbolcu, bu transferin kariyeri açısından önemli olduğunu vurguladı. 

Sevilla’nın ilk teklifi reddedildi

Galatasaray ise Marcao’yu düşük bir bonservis bedeli ile elden çıkarmak istemiyor. Bu kapsamda Sevilla’nın sarı-kırmızılılara sunduğu ilk teklif yetersiz bulunarak reddedildi. İspanyol kulübünün yeni bir teklifle Galatasaray’ın kapısını çalması beklenirken, sarı-kırmızılı yöneticilerin de ayrılığa eskisinden daha sıcak baktığı öne sürüldü. 

Galatasaray 15 milyon avro istiyor

Öte yandan Sevilla’nın Galatasaray’a ilk teklif olarak yaklaşık 12 milyon avro önerdiği, ancak Galatasaray’ın bu transferden 15 milyon avro beklentisi olduğu bildirildi. Galatasaray yönetimi, bu rakamın altında bir fiyata Brezilyalı futbolcuyu elden çıkarmak istemiyor. 

Marcao, İspanya’dan ev bakmaya başladı

İki kulüple de görüşmelerine devam eden Marcao’nun şimdiden İspanya’da kendisine ev bakmaya başladığı ve ilgili işlemlerini hızlandırdığı öğrenildi. Sevilla’nın 12 milyon avroluk teklifinde artışa gitmesi halinde, taraflar arasında anlaşmanın sağlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Geçen sezon 38 maçta forma giydi

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 14 milyon avro olan 26 yaşındaki Brezilyalı stoper, 2019 yılında Portekiz’in Chaves takımından Galatasaray’a 4 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Kısa sürede gösterdiği performansla sarı-kırmızılı tarafların beğenisini kazanan Marcao, geçen sezon toplam 38 maçta forma giydi. 3 bin 359 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, bu süre içerisinde 1 kez gol sevinci yaşadı.

Yorumlar (0)