Maradona’nın formasına dudak uçuklatan rakam!

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye elle gol attığı unutulmaz maçta üzerinde bulunan 10 numaralı forma, açık arttırmaya çıkıyor. Tarihi formadan elde edilmesi beklenen gelir ise 4 milyon sterlin olarak açıklandı. 

SPOR 08.04.2022, 14:05 09.04.2022, 12:45
Maradona’nın formasına dudak uçuklatan rakam!

Türk lirası olarak yaklaşık 80 milyon liralık bir gelirin beklendiği açık arttırmada kıyasıya bir çekişmenin yaşanması bekleniyor. Formayı elinde bulunduran isim ise, Arjantin-İngiltere maçı sonrası Maradona ile forma değiştirme şansını yakalayan eski İngiliz oyuncu Steve Hodge olarak dikkat çekiyor. 


 

“Bu zamana kadar böylesine bir eserin bende bulunmasından dolayı her zaman büyük bir mutluluk ve onur duydum”

35 seneyi aşkın bir süredir böylesine tarihi bir formayı elinde bulundurmanın onurunu hissettiğini dile getiren Hodge, “Tüm futbol dünyası için tarihi bir eser diyebiliriz. ‘Tanrı’nın eli’ olarak nitelendirilen bu forma herkes için çok kıymetli diye düşünüyorum. İki ülke için de hem çok alanda büyük anlamlar içeriyor. Yeni sahibini ben de şimdiden çok merak ediyorum. Bu zamana kadar böylesine bir eserin bende bulunmasından dolayı her zaman büyük bir mutluluk ve onur duydum. İnanıyorum ki benden sonraki sahibi de bu ayrılacağı fazlasıyla hissedecektir” şeklinde konuştu. 

Tarihi formanın yeni sahibi 20 Nisan’da belli oluyor 

Bu zamana kadar pek çok kişinin formayı satın almak için kendisine baskı yaptığını ama hiçbirini kabul etmediğini belirten Hodge, son aldığı kararın kendisi için kolay olmadığını belirtti. “Tanrı’nın eli” olarak isimlendirilen ikonik formanın yeni sahibi, 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan çevrimiçi açık arttırmada belli olacak. İkonik eseri görmek isteyenler ise, müzayede evinin Londra şubesindeki sergide bu deneyime sahip olabiliyor. 

Yorumlar (0)