ManU'ya bir darbe de Arsenal'dan

İngiltere Premier Lig'deki 34'üncü hafta karşılaşmasında Arsenal, ağırladığı Manchester United'ı 3-1 mağlup etti.

SPOR 23.04.2022, 18:20 24.04.2022, 09:10
ManU'ya bir darbe de Arsenal'dan

Ligin 34'üncü haftasının açılış müsabakasında, bu sezon ligde ilk dört takımdan biri olarak UEFA Şampiyonlar Ligi kotası almayı amaçlayan takımlardan Arsenal, Emirates Stadyumu'nda Manchester United'ı konuk etti.

Maça hızlı bir başlangıç yapan Arsenal, 3'üncü dakikada Nuno Tavares, 32'ıncı dakikada Bukayo Saka'nın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Ataklarını yoğunlaştıran konuk ekipte son haftaların formda futbolcusu Cristiano Ronaldo, 34'üncü dakikada fileleri sarsarak skoru 2-1'e taşıdı ve ilk devre bu skorla tamamlandı.

ManU yine yenildi

İkinci devreye daha hızlı başlayan Manchester United, penaltı elde etti. Portekizli oyuncu Bruno Fernandes, 57'inci dakikada penaltı atışını golle neticelendiremedi ve ManU, mücadelede beraberlik şansını elinden kaçırdı. Ev sahibi takım, 70'inci dakikada Granit Xhaka'nın ağları havalandırmasıyla skoru 3-1'e getirdi ve müsabaka bu skorla tamamlandı.

Bu neticenin ardından ev sahibi ekip 60 puan ve maç fazlasıyla dördüncü sırada konumlanırken, konuk ekip ise 54 puanla altıncılığa düştü.

Liverpool'a da mağlup olmuşlardı

İngiltere Premier Lig'in 30'uncu haftasındaki erteleme karşılaşmasında Liverpool, Manchester United'ı 4-0 mağlup etmişti.

Ev sahibi ekip, 5'inci dakikada Luis Diaz, 22 ve 85'inci dakikalarda Mohamed Salah ve 68'inci dakikada Sadio Mane'nin attığı gollerle müsabakayı kazanmıştı.

Yorumlar (0)