Mane'yi resmen duyurdular

Bundesliga (Almanya Birinci Futbol Ligi) şampiyonu Bayern Münih, İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un Senegalli yıldızı Sadio Mane'yi renklerine bağladığını açıkladı.

SPOR 22.06.2022, 19:12 23.06.2022, 10:26
Mane'yi resmen duyurdular

Alman kulübü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 30 yaşındaki yıldız futbolcu ile 30 Haziran 2025 tarihine dek sürecek üç senelik sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Bayern Münih Kulübü'nden Başkan Herbert Hainer ile kulübün yöneticileri Hasan Salihamidzic ve Oliver Kahn'ın, Mane gibi bir futbolcuyu kulübe kazandırmalarının olağanüstü olduğunu, Bundesliga'nın çekiciliğini daha da artıracak olan bir dünya yıldızıyla anlaşmaya vardıklarını ifade ettikleri aktarıldı.
 

Liverpool'da harika bir dönem geçirmişti

Deneyimli oyuncu Mane'nin de Alman ekibine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyip, "Bu takımla uluslararası alanda birçok şeyi başarmayı hedefliyorum. Salzburg'da oynadığım zamanlarda da Bayern Münih'in birçok müsabakasını yakından takip etmiştim. Bu kulübü gerçek anlamda çok seviyorum." sözlerini sarf ettiği vurgulandı.

Southampton, Salzburg, Metz gibi takımların formasını giyen Mane, 2016 yılında Liverpool'e imza attı. Liverpool'da 269 müsabakada 120 gol kaydeden Mane, İngiliz ekibiyle Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşadı.

Senegal Milli Takımı'nda ise 89 karşılaşmada 31 gol kaydeden Mane, 2019 yılında Afrika'da yılın en iyi futbolcusu seçilmişti. 

Yorumlar (0)