"Manchester City" yüzünden birbirlerine girdiler!

CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi), Manchester City'nin Avrupa kupalarından iki seneliğine men edilmesine yönelik kararı kaldırdı. Bunun üzerine teknik direktörler birbirlerine girdi. 

SPOR 15.07.2020, 09:23
"Manchester City" yüzünden birbirlerine girdiler!

CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi), Manchester City'ye, Finansal Fair Play'e (FFP) 2012-206 seneleri arasında riayet etmediği, dokümanları farklı gösterdiği ve söz konusu kulübe değişik yöntemlerle para sağlandığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından iki seneliğine men cezası verilmişti. Öte yandan, 30 milyon Euro'luk para cezasına da çarptırılmıştı. 

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, söz konusu cezanın haksız yere verildiğini ve CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından bu hatanın düzeltildiğini aktardı. 

Pep Guardiola, iki senelik men cezasının kaldırılmasına tepki gösteren Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ile Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya yanıt verdi. 

"Özür dileyin"

Jose Mourinho gibi çalıştırıcıların, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) tarafından verilen cezadan kendilerinin de hasar gördüğünü fark etmeleri gerektiğini ifade eden Pep Guardiola, bu sebeple bütün teknik adamlardan özür dilenmesi gerektiğini söyledi. 

Pep Guardiola, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) ile CAS'ın (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) zaten gerekeni yapmalarını beklediklerini ancak kendilerinin hata yapmadığını belirterek, kendilerini savunduklarını ve doğru olanın gerçekleştiğini kaydetti. Pep Guardiola, Manchester City'den mutlaka özür dilenmesi gerektiğini ekledi. 

Klopp: "Futbol için güzel bir gün değil"

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Manchester City'nin Avrupa'da mücadele edecek olması dolayısıyla iyi hissettiğini, fakat futbol için güzel bir gün olmadığını ifade etti.

"Doğru yere para harcayın"

Finansal Fair Play (FFP) kurallarının takımlar ile rekabeti muhafaza ettiğini belirten Jürgen Klopp, söz konusu kuralların kimsenin fazla harcamada bulunmaması için iyi bir fikir olduğunu ancak kulüplerin doğru yerlere para harcadıklarından emin olmaları gerektiğini söyledi.

Jürgen Klopp, Finansal Fair Play (FFP) kurallarının devam etmesini umduğunu çünkü bu kuralların geçilemeyecek sınırlar koyduğunu, bunun da futbol için güzel olduğunu anlattı. 

Mourinho: "Suçsuzsa neden ceza aldı?"

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester City suçsuzsa neden 10 milyon Euroluk para cezası aldığını sorguladı.

Jose Mourinho, Manchester City'nin suçlu olması halinde Avrupa'dan men edilmesi gerektiğini belirterek, alınan kararı "utanç verici" olarak nitelendirdi.

Yorumlar (0)