Manchester City, İstanbul biletini kaptı

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş müsabakasında PSG'yi 2-0'la geçen Manchester City, tarihinde ilk defa finale yükseldi.

SPOR 05.05.2021, 00:47
Manchester City, İstanbul biletini kaptı

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonunda İngiltere ekibi Manchester City, 2-1 kazandığı müsabakanın rövanşında Fransa temsilcisi PSG'yi konuk etti.

Mahrez şov yaptı

Ev sahibi takım, Etihad Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 11. dakikasında Riyad Mahrez ile öne geçti.  

Konuk ekip, golün ardından beraberlik için baskı kurarken, 16. dakikada gerçekleşen pozisyonda Marquinhos'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

İlk devre Manchester City'nin 1-0'lık üstünlüğüyle son buldu. 

İngiliz ekibi, ikinci devrede PSG'nin hücumları karşısında kontrataklarla etkinlik göstermeye çalıştı. Maçın 63. dakikasında Mahrez bir kez daha sahne aldı ve takımını ikinci kez öne geçirdi. 

PSG'de Arjantinli yıldız oyuncu Angel Di Maria, dakikalar 69'u gösterdiğinde Fernandinho'ya yaptığı müdahalenin akabinde direkt olarak kırmızı kart gördü.

İstanbul biletini aldı

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester City, 29 Mayıs tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak olan finale adını yazdıran ilk kulüp oldu.

Tarihindeki ilk defa Devler Ligi'nde finale yükselme başarısı gösteren Manchester City'nin rakibi, yarın 22.00'de Chelsea ile Real Madrid arasında gerçekleştirilecek olan yarı final rövanş karşılaşmasının ardından belirlenecek. 

Yorumlar (0)