Manchester City finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester City, misafir ettiği Real Madrid'i 4-0 mağlup ederek, megakent İstanbul'daki büyük finalde Inter'in rakibi oldu.

SPOR 18.05.2023, 00:29
Manchester City finale yükseldi

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonunun yarı final rövanş karşılaşmasında, ilk müsabakada 1-1'lik skorla berabere kalan ekiplerden Manchester City, Real Madrid'i Etihad Stadyumu'nda konuk etti.

Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın düdük çaldığı maça peş peşe ataklarla başlayan Manchester City, Haaland, De Bruyne, Grealish ve Rodri ile ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Presini artıran ev sahibi ekipte De Bruyne'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Bernardo Silva, topu sağ köşeden filelerle buluşturarak 23'üncü dakikada takımını öne geçirdi: 1-0

Oyuna ortak olmaya çabalayan konuk ekipte ceza alanı dışında topla buluşan Toni Kroos'un 35'inci dakikada yaklaşık olarak 30 metreden şutunda meşin yuvarlak, üst direkten geri döndü.

Ev sahibi takımda ceza alanına çalımlarla giren İlkay Gündoğan'ın vuruşunda savunmadan dönen meşin yuvarlak, kale önündeki Bernardo Silva'ya doğru yöneldi. Portekizli futbolcu, kafa vuruşuyla takımının ve kendisinin ikinci golüne 37'nci dakikada imza atarak, ilk devrenin skorunu tayin etti: 2-0

Silva, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Real Madrid'e iki gol birden atmayı başaran Messi ve Lewandowski'nin akabinde üçüncü futbolcu konumuna geldi.

Finalin adı: Inter-Manchester City

İkinci yarıya çok daha atak başlayan konuk takımda David Alaba'nın 50'nci dakikadaki frikik şutunda, Manchester City file bekçisi Ederson, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Kontrataklarla etkili olan ev sahibi ekipte İlkay Gündoğan'ın pasıyla ceza alanı içinde file bekçisiyle karşı karşıya kalan Haaland'ın 73'üncü dakikadaki vuruşunda, file bekçisi Thibaut Courtois'dan dönen top, üst direğe çarparak kornere gitti.

Ataklarını sıklaştıran Manchester City'de De Bruyne'ün sol taraftan kullandığı serbest atışta meşin yuvarlağa yükselen Manuel Akanji'nin kafa vuruşu, Real Madridli defans oyuncusu Eder Militao'ya çarparak filelerle buluştu. Brezilyalı futbolcunun kendi kalesine attığı golle Manchester City, rakibi karşısında farkı açtı: 3-0

Son bölümlerde risk alarak çok futbolcuyla hücuma çıkan Real Madrid'in Ceballos ve Benzema ile yakaladığı gol pozisyonlarında file bekçisi Ederson, başarılı oldu.

Ev sahibi takımda oyuna sonradan dahil olan iki futbolcudan Foden'ın pasıyla file bekçisiyle karşı karşıya kalan Arjantinli Julian Alvarez, meşin yuvarlağı 90+1'inci dakikada ağlara gönderdi ve takımının sahadan 4-0'lık skorla galip ayrılmasını sağladı.

Diğer taraftan, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Alex Ferguson'u geçerek 191 maçla UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla maça çıkan teknik adam oldu.

14 kupayla UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı olan Real Madrid'i elemeyi başaran Manchester City, 2021 senesinin ardından organizasyonda ikinci defa son iki takım arasına kamasını bildi. Manchester City, İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun ikinci defa ev sahipliği yapacağı final müsabakasında, 10 Haziran'da Inter ile kozlarını paylaşacak.

Yorumlar (0)