Malmö sokaklarında Ibrahimovic heykeli!

İsveçli yıldız futbolcu, Zlatan Ibrahimovic'in doğduğu kent Malmö'de heykeli dikildi. Bir zamanlar Avrupa futbolunu kasıp kavuran Ibrahimovic, kendine has tavırları ve attığı sıradışı gollerle tanınıyor.

SPOR 08.10.2019, 20:06
Malmö sokaklarında Ibrahimovic heykeli!

Ibrahimovic'in Malmö'deki Stadiontorget Meydanı'na dikilen heykeli törenle açıldı. Törene, kariyerini ABD'nin Los Angeles Galaxy takımında sürdüren Ibrahimovic'in yanı sıra heykeltıraş Peter Linde ve ünlü oyuncunun yaklaşık 10 bin hayranı katıldı.

"Ne yaparsam yapayım İsveç için Malmö için yapıyorum"

Memleketi Malmö'de heykeli bulunmasının büyük onur olduğunu söyleyen 38 yaşındaki futbolcu, "Nereye gidersem gideyim İsveç'i temsil ediyorum. İsveç benim evim. Ne yaparsam yapayım İsveç için Malmö için yapıyorum, Malmö benim evim. New York'a giderseniz özgürlük heykeli, İsveç'e giderseniz Zlatan heykeli." dedi.

Bakımı için yılda yaklaşık 8 bin 700 lira harcanacak

Bu projede çalışmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan heykeltıraş Peter Linde ise bronzdan yapılan 2,7 metre boyundaki heykel için çalışmanın çok eğlenceli olduğunu belirtti.

Heykel 550 bin krona (yaklaşık 216 bin lira) mal oldu. Heykelin yıllık bakımına da 15 bin kron (yaklaşık 8 bin 700 lira) harcanacak.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra milli takım kariyerini noktalayan Ibrahimovic, İsveç formasıyla çıktığı 116 maçta 62 gol kaydetti.

Yorumlar (0)