Mahkeme Messi hakkında açılan soruşturmayı reddetti!

İspanyol mahkemesi, futbolcu Lionel Messi, babası ve erkek kardeşi hakkında vakıf yoluyla mali yolsuzluk iddiaları hakkında soruşturma açılması talebini reddetti

SPOR 30.09.2019, 17:10 30.09.2019, 17:22
Mahkeme Messi hakkında açılan soruşturmayı reddetti!

İspanya'da Ulusal Mahkeme, Barcelona'da oynayan Arjantinli  yıldız oyuncu Lionel Messi'nin sahibi olduğu vakıf ile ilgili mali soruşturma talebini reddetti.

Ulusal Mahkeme Hakimi Maria Tardon, Messi Vakfı aracılığıyla Messi, babası ve erkek kardeşi hakkında ortaya atılan para aklama ile mali usulsüzlük iddialarının, doğrudan bilgi unsuru taşımadığını belirtti.

Dosyayı kapatan hakim Tardon, Messi Vakfının eski bir çalışanı tarafından ortaya atılan iddiaların güvenilir olmadığını ve hiçbir temele dayanmadığını belirtti.

Ayrıca, suçlamaların ikinci bölümünde yer alan dolandırıcılık iddialarının ise Arjantin'de araştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Davanın ne zaman ne için açılmıştı?

Messi ve babası hakkında vergi kaçırmayla ilgili ilk suçlama, Haziran 2013'te savcılık tarafından yapılmıştı. Eylül 2013'te faizi ve cezasıyla maliyeye 5 milyon avroluk ödeme yapan Arjantinli futbolcu, buna rağmen yargı sürecini önleyememişti.

Messi Eylül 2013'te verdiği ilk ifadede, üzerine imza attığı anlaşmaların hiçbirini okumadığını, bunlarla babasının ilgilendiğini söylemişti. Savcılık, Messi hakkındaki suçlamaları kaldırsa da İspanyol hükümeti adına dava açma yetkisi olan Devlet Avukatlığı Kurumu, maliyenin talebiyle Messi hakkındaki suçlamaları devam ettirmişti.
 

Yorumlar (0)